lige petice

Di Marzio: Ibrahimović na ljeto odlazi iz Milana samo zbog jednog razloga

Foto: Epa

PRVI čovjek Milana Ivan Gazidis bi na kraju sezone, ako se ona uopće i privede kraju zbog koronavirusa, trebao odlučiti što će napraviti sa Zlatanom Ibrahimovićem, odnosno hoće li mu produžiti ugovor ili će raskinuti suradnju sa slavnim švedskim napadačem.

Međutim, nešto će se pitati i Zlatana, a dobro obaviješteni izvori iz Italije tvrde da je Ibra već prelomio i da će na ljeto napustiti klub, a postoje čak neke indicije da bi mogao zaključiti veličanstvenu karijeru.

Čuveni talijanski novinar Gianluca Di Marzio potvrdio je da Ibru više nećemo gledati u dresu Rossonera.

"Hoće li Ibrahimović ostati u Milanu? Ne, neće", rekao je Di Marzio, a iste informacije ima i njegov kolega Luca Marchetti.

"Neće ostati. Ralf Rangnick je čovjek koji svoje ideje zasniva na mladim ljudima i morat će započeti sve od nule", rekao je Marchetti.

Upravo je Ibrahimović bio jedan od ključnih razloga zbog čega je pukla suradnja Zvonimira Bobana i uprave Milana jer je Hrvat inzistirao da se dogovor postigne odmah i da Milan produži ugovor sa Zlatanom. Gazidis je to odbio. Legendarni hrvatski kapetan i igračka ikona Milana u tandemu s Paolom Maldinijem bio je zadužen za kreiranje sportske politike kluba sa San Sira, ali otpušten je nakon mjesec dana.

Ipak, glavni razlog zbog čega je Boban potjeran iz Milana je Ralf Rangnick. Podsjetimo, bivši kapetan Hrvatske je ostao bez posla zbog intervjua za Gazzettu dello Sport u kojem je otvoreno kritizirao izvršnog direktora Milana Ivana Gazidisa. Boban je zamjerio Gazidisu što je bez konzultacija s njim i Paolom Maldinijem odlučio angažirati njemačkog trenera Ralfa Rangnicka, kojem je obećao dati sve ovlasti što se tiče sportske politike. U planovima Gazidisa Rangnick je trebao imati potpunu kontrolu u klubu sa San Sira, a to znači da bi izravno sudjelovao u kupovini, prodaji, skautiranju i treniranju nogometaša.

Ibrahimović je dolaskom u siječnju preporodio klub, a uz njega su uskrsnuli igrači poput veznjaka Ismaela Bennacera i pogotovo Ante Rebića koji je u kratkom vremenu postao najbolji strijelac ekipe ove sezone.

Pročitajte više