DINAMO U EUROPI

Dinamo igra utakmicu od 17 milijuna eura, a Čačić ima velike probleme sa sastavom

Foto: Igor Kralj/Pixsell

DINAMO u srijedu od 21 sat igra utakmicu sezone. Tada će na Maksimiru početi uzvratna utakmica play-off kvalifikacijske runde za Ligu prvaka protiv norveškog prvaka Bodo/Glimta. Podsjetimo, u prvoj utakmici u Norveškoj Bodo je bio bolji s 1:0, pa će Plavi za plasman u elitno nogometno natjecanje morati zabiti barem dva gola kako bi prošli dalje u 90 ili 120 minuta.

Za vikend je Bodo kiksao u domaćem prvenstvu, dok je Dinamo dočekao Osijek koji je u najvećoj krizi otkad ga vodi Nenad Bjelica. Bilo je amplituda na susretu, ali prvak Hrvatske je na kraju slavio s uvjerljivih 5:2 i povećao si samopouzdanje uoči utakmice vrijedne 17 milijuna eura, koliko će Plavi inkasirati ako prođu u grupnu fazu najelitnijeg europskog nogometnog natjecanja.

Upravo je taj susret s Osijekom Čačiću poslužio kako bi odmorio neke igrače, a prema dosadašnjem iskustvu, trener Dinama je na neki način otkrio koja bi mogla biti početna postava u srijedu protiv Norvežana.

U obrani najviše nepoznanica. Je li vrijeme za Bočkaja na beku?

Jedini čovjek iz zadnje linije čije mjesto nije upitno je Stefan Ristovski, kojeg je Čačić odmarao protiv Osijeka. U Norveškoj je stoperski par bio Boško Šutalo-Lauritsen, a Dinamov trener bi se ponovno mogao odlučiti za takvu kombinaciju.

Doduše, Perić se istaknuo dvama golovima protiv Osijeka, a jedan je od razloga zašto nije bio u prvoj postavi u Bodou što mu koljena vrlo teško trpe umjetnu travu. Lauritsen je igrao obje zadnje utakmice, što bi po Čačićevom tempu moglo značiti da će u srijedu započeti na klupi.

Veliko je pitanje tko će biti na lijevom boku. Tamo je dosad standardan bio Robert Ljubičić, a više puta smo pisali zašto je to problematično. Bočkaj je sjajno odigrao protiv Osijeka, a činjenica da će Ljubičić biti potrebniji u sredini terena povećava mu šanse za startnu postavu.

Tko uz Ademija?

Za očekivati je da će Dinamo opet zaigrati u 4-2-3-1 postavi. Od centralnih veznjaka, pozicija Ademija je neupitna i jedino je pitanje tko će mu biti partner. Nekoliko je kandidata, a najočitiji su Ivanušec i Ljubičić.

Austrijski Hrvat će gotovo sigurno početi susret, ili u vezi ili na boku. U ovoj utakmici zbog kartona nema Josipa Mišića i Dinamu fali šestica. Uz ozlijeđenog Bulata, skoro nitko u momčadi ne može nadoknaditi ono što Dinamo gubi s Mišićem osim Ljubičića.

Postava s Ivanušecom na zadnjem veznom djeluje defenzivno vrlo nestabilno te je puno veća šansa da će susret započeti na desetki. Doduše, protiv Osijeka nije igrao Martin Baturina, što je snažan indikator da ga je Čačić odmarao za srijedu.

Je li Petković zaslužio mjesto u početnom sastavu?

U napadu su dvije pozicije gotovo sigurne i tu se ne očekuju iznenađenja. Mislav Oršić bi trebao zaigrati na lijevom, a Dario Špikić, kojeg je Čačić odmarao protiv Osijeka, na desnom krilu. Pitanje je tko će biti centralni napadač.

U prvoj utakmici starter je bio Drmić, ali se nije najbolje snašao u onakvim uvjetima. Petković je bio ključan čovjek puno boljeg Dinama u nastavku, a i protiv Osijeka je odigrao vrlo dobru utakmicu te je postigao gol.

Bodo u gostima igra nešto povučenije nego kod kuće pa je za očekivati da će brzim igračima poput Drmića biti teško igrati. Ipak, s obzirom na kredibilitet koji oba napadača uživaju kod Čačića i s obzirom na to da je Drmić utakmicu protiv Osijeka počeo na klupi, Čačić bi ponovno mogao dati povjerenje bivšem napadaču Rijeke.

Mogući sastav Dinama:

Pročitajte više