Inter i Dinamo odgodili četvrtfinale Kupa: Modri imaju duži odmor pred derbi s Hajdukom

Foto: Hina

DINAMO odrađuje vrlo napornu jesen, ne samo za igrače, već i za sve djelatnike i pobornike kluba.

Gust raspored uslijed nastupa u Ligi prvaka, rezultatski problemi u domaćem prvenstvu, ali i sve veći problemi s ozljedama bili bi dovoljno neugodni sami po sebe, a na to se nadovezala i šokantna četverogodišnja suspenzija Arijana Ademija, kao i novo uhićenje Zdravka Mamića.

Sve to pokvarilo je atmosferu u Maksimirskoj 128, ali očito i poljuljalo osjećaj dominacije u nacionalnim okvirima pa su preko HNS-a ishodovali da se njihov četvrtfinalni ogled Hrvatskog kupa s Interom odgodi za proljeće, umjesto da se igra u nadolazeću srijedu.

Dinamu odgoda kako bi se što bolje pripremio za Bayern iako je ispao iz Europe

Povjerenstvo je uz suglasnost Intera odobrilo odgodu susreta kako bi se Dinamo što bolje pripremio za utakmicu Lige prvaka protiv Bayerna (9. prosinca), iako je hrvatski prvak već ostao bez šanse za ostanak u Europi. 
 

Modri možda strahuju i od akumuliranih opomena, jer im petorici aktivnih igrača prijeti treća javna opomena u ogledu protiv Lokomotive, koji, doduše, rijetko kad obiluje žestinom i tenzijama.

Možda se Modri uzdaju i u činjenicu da je pred njima novi prijelazni rok i pripreme u kojem će se dodatno sabrati pa žele smanjiti mogućnost nepredvidivosti nogometa te će umjesto umorni u smiraj jeseni, eliminacijski susret u kojem nemaju pravo na pogrešku odigrati na početku proljeća.

Hajduk tri dana prije derbija igra Kup

Međutim, u Splitu su bijesni jer vjeruju da je Dinamo tražio odgodu kako bi što spremniji dočekao derbi s Hajdukom. Splićani će tri dana prije derbija na Maksimiru, koji je na rasporedu petog prosinca, igrati dvoboj četvrtfinala Kupa sa Zagrebom, dok će Dinamovci tada imati odmor.

Dinamo: Nismo mi tražili odgodu, već Inter

Iz Dinama demantiraju da su oni tražili odgodu.

"Pa nismo mi tražili odgodu utakmice, već je to napravio Inter. Odgoda nama ni ne odgovara", rekao je Mamić na presici uoči utakmice s Lokomotivom. 

Pročitajte više