HNL

DINAMO - SLAVEN 3:0 Dinamo u izmiješanom sastavu razbio Slaven za vrh HNL-a

Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO je pobijedio Slaven Belupo 3:0 u 23. kolu 1. HNL. Utakmica se prelomila u drugom poluvremenu nakon što se izmiješani sastav Dinama mučio punih sat vremena igre. Ovom pobjedom Dinamo se vratio na vrh ljestvice. Zagrepčani sada imaju isti broj bodova kao i Osijek, ali i utakmicu manje.

Mamić rotirao sastav

Zoran Mamić promijenio je sedam igrača u odnosu na četvrtak i izbacivanje Krasnodara u Europa ligi. Od prve minute Dinamov trener poslao je Marija Gavranovića, Marijana Čabraju, Roberta Burtona, Josipa Mišića, Dinu Perića, Petra Stojanovića i Iyayija Atiemwena i brojne promjene osjetile su se na igri protiv koncentriranog protivnika.

Momčad Tomislava Stipića odigrala je kvalitetno prvo poluvrijeme i sačuvala mrežu netaknutom.

Najvažniji događaj prvog poluvremena je poništen gol Rasmusu Lauritsenu u 36. minuti. Danski stoper poentirao je glavom s peterca nakon ubačaja Luke Ivanušeca, međutim, nakon dvije minute pregledavanja videosnimke, VAR je dojavio sucu Marinu Vidulinu da je bilo zaleđe.

Dinamo nakon blijedih sat vremena razbio goste

Mamić je na poluvremenu napravio tri zamjene. Marko Tolić umjesto Lovre Majera, Lirim Kastrati umjesto Bartona i Joško Gvardiol umjesto Marijan Čabraje su ušli i počeli mijenjati tempo utakmice.

Dinamo je poveo u 61. minuti golom Joška Gvardiola. Mladi branič se sletio s lijeve strane i uspio se probiti u kazneni prostor. Namjestio se na udarac desnom nogom i tukao po golu. Lopta je usput zahvatila Kima i prevarila Filipovića. Četiri minute kasnije Dinamo potvrđuje pobjedu.

Nakon proigravanja Gavranovića Lirim Kastrati probija desnu stranu i centrira prizemno prema Marku Toliću. Tolić rutinski desnom nogom pogađa donji desni kut Slavenovog golmana za 2:0 Dinama.

Modre čeka derbi s Rijekom

U 72. minuti Damien Van Bruggen ulazi u duel s Atiemwenom koji pada. Vidulin dosuđuje jedanaesterac za Modre, međutim, nakon pregleda VAR snimke mijenja odluku.

Treći gol Dinamo zabija u 90. minuti poslije kornera s lijeve strane. Mario Gavranović pogodio je u skoku nakon ubačaja Hajrovića. Dino Perić spustio je to glavom, a Dinamov Švicarac nogom s pet metara pogodio za zasluženih i uvjerljivih 3:0.

Dinamo 7. ožujka dočekuje Rijeku, Slaven je na isti dan domaćin zagrebačkoj Lokomotivi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više