Dinamov krvnik poručio Biliću: Gruzija niz bez poraza nastavlja i protiv nepobjedive Hrvatske

GRUZIJSKI izbornik i protiv Hrvatske u Tbilisiju želi iskoristiti situaciju u kojoj je njegova reprezentacija zahvaljujući kiksevima Grčke i Izraela postala iznenađenje naše kvalifikacijske skupine za Euro.

"U subotu igramo protiv ekipe koja je neporažena, ne samo u našoj kvalifikacijskoj skupini, nego i u cijeloj 2010. Međutim, uvjeren sam da ćemo i protiv tako uglednog protivnika nastaviti naš niz od četiri utakmice bez poraza u kvalifikacijama za Euro", najavio je Temuri Ketsbaia, koji je kao igrač Newcastlea u ljeto '97. na Maksimiru, golom u posljednjoj minuti produžetaka izbacio tadašnju Croatiju u posljednjem pretkolu Lige prvaka.

Ketsbaia je u Ligi prvaka dokazao da je trener-čudotvorac

Ketsbaia je iznimno uspješno krenuo i u trenersku karijeru: Jedna od najvećih senzacija posljednjih godina u Ligi prvaka, ciparski Anorthosis, njegovo je djelo. Skromna momčad je u teškoj skupini (Inter, Werder, Panathinaikos) do zadnjeg kola bila u igri za prolaz dalje. Nakon toga preuzeo je Olympiacos, ali je usprkos dobrim rezultatima napustio klupu grčkog velikana kako bi preuzeo onu njegove zemlje.

Tamo se snalazi jako dobro: U četiri odigrane utakmice u kvalifikacijama zabilježio je jednu pobjedu i tri remija: na startu je uzeo veliki bod u Ateni (0:0), a nastavio je također podjelom bodova kod kuće s Izraelcima (0:0). Uslijedio je pobjednički gol protiv Malte (1:0) u prvoj minuti sudačke nadoknade i na isti način propuštena pobjeda u Latviji (1:1). Gruzija nakon četiri odigrane utakmice drži treće mjesto skupine sa šest bodova, dva manje od drugoplasirane Grčke i četiri od vodeće Hrvatske.

Gruzija Hrvatsku dočekuje u novom kampu



Bitne ispite s Hrvatskom i tri dana poslije kod Izraela, Ketsbaia i njegovi izabranici dočekuju u idealnim uvjetima - otvoren je trening kamp reprezentacije. Reprezentativci su na korištenje dobili bazene, dvorane, teretanu, udobne prostorije za dnevni boravak, kako bi se ljubimci nacije (koji na stadionu Boris Paichadze nikad ne nastupaju pred manje od 50 tisuća gledatelja) u punom komforu pripremali za izazove. Posebno je oduševljen bio jedan od najiskusnijih igrača, dugogodišnji bundesligaš Levan Kobiašvili.

"Bilićeva Hrvatska je među najboljim reprezentacijama na svijetu"

"Potpuno smo svjesni kakav nas protivnik očekuje, Hrvatska spada među najbolje reprezentacije Europe i svijeta i ima jako dobrog izbornika i niz sjajnih igrača. Hrvatska će također biti visoko motivirana za ovaj meč, jer 10 bodova koliko imaju im ništa ne jamči. Mislim da će se obje reprezentacije u subotu boriti za pobjedu", izjavio je Ketsbaija, ali gruzijski kolege nadopunjuju "uzimajući u obzir snagu protivnika, remi nikako ne bi bio loš rezultat."

Gruzija će biti bitno oslabljena - ne igraju Asatiani i Ananidze, upitan Kaladze

Gruzijski izbornik žali što je izgledno da mu neće moći pomoći dva bitna igrača - Malkhaz Asatiani i Jano Ananidze, ali potonji veznjak moskovskog Spartaka ipak mora doći u bazu, kako bi ga pregledali liječnici reprezentacije. Dvojben je i nastup globalno najpoznatijeg gruzijskog nogometaša Kakhbera Kaladzea. Dugogodišnji branič Milana, koji je prošlog ljeta prešao u Genou, je u tek danas došao na pripreme reprezentacije, zajedno s pismom njegovog kluba u kojemu traže da se igrač ne izlaže maksimalnim naporima zbog ozljede mišića.

"Imat ćemo 50 tisuća igrača više"



Ketsbaia ističe kako će imati ne jednog, nego 50 tisuća igrača više na nacionalnom stadionu u Tbilisiju: "Uz pomoć prepunog stadiona možemo do čuda. Spremni smo psihički i fizički, ali za pobjedu nad tako jakim protivnikom treba nam se poklopiti niz okolnosti."

Pročitajte više