Dinamo u Ligi prvaka

Dinamo prati završnicu Lige prvaka. Evo protiv koga mora navijati

Foto: Guliver Image/Getty Images

DINAMO je obranio naslov hrvatskog prvaka i ovog ljeta će pokušati drugu godinu zaredom izboriti grupnu fazu Lige prvaka.

Ovog tjedna nastavljaju se utakmice u Ligi prvaka i dva susreta bit će bitna za hrvatskog prvaka. Dinamo bi trebao natjecanje započeti u 2. kvalifikacijskom kolu, ali bi ga mogao i preskočiti ako u četvrtfinale ove sezone osvoji neka od momčadi koje će plasman u sljedeće izdanje najjačeg europskog natjecanja izboriti preko domaćeg prvenstva. 

To znači da Dinamu ne odgovara samo da ovog tjedna dalje prođu Napoli i Lyon pa će na Maksimiru u osmini finala Lige prvaka navijati za suparnike talijanskog i francuskog kluba. Napoli je u prvom susretu s Barcelonom odigrao 1:1, a Lyon slavio protiv Juventusa 1:0.

Tako će Dinamovi navijači u petak bodriti Juventus, a u subotu Barcelonu. Za Dinamo je bitno i da ako Napoli i Lyon ne osvoje Ligu prvaka, Ajax će se plasirati izravno u skupine, a hrvatski prvak biti sigurno nositelj u svim pretkolima.

Dinamo nositelj sve do kraja kvalifikacija

U trećem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrat će se samo jedna utakmica, domaćin će biti odlučen ždrijebom, a Dinamo će biti nositelj. U play-offu će se igrati dvije utakmice i Dinamo će i tamo biti među četiri nositelja (ako Ajax ode izravno u grupnu fazu) s Red Bullom, Olympiakosom i Celticom. Ždrijeb trećeg pretkola na rasporedu je 31. kolovoza.

 

Hrvatska će sljedeće sezone imati dva predstavnika u Ligi prvaka, a doprvak Lokomotiva će nastupiti u 2. kvalifikacijskom kolu "ligaškog puta". Potencijalni rivali su joj AZ Bešiktaš, Plzen i Rapid. 

Pročitajte više