emiliano sala

Dirljive scene sa Salinog pogreba: Uplakana masa u vječnost otpratila svog idola

Foto: Getty Images, EPA

EMILIANO SALA pokopan je u subotu u rodnom argentinskom selu Cululi. Posljednje počasti prije ukopa odali su mu brojni uži i širi članovi obitelji, prijatelji i poznanici. 

"Bilo je izrazito emotivno", pišu argentinski mediji, potkrjepljujući svoje tvrdnje potresnim fotografijama uplakane mase.

U tijeku komemoracije osobito srcedrapajuće osjećaje izazvalo je i prisustvo Salinog psa Nale.

Emiliano Sala tragično je preminuo nakon zrakoplovne nesreće 21. siječnja na ruti Nantes – Cardiff. Nakon dvotjedne privatno financirane istrage njegov je leš pronađen u olupini smrskanog zrakoplova u Engleskom kanalu. Obdukcijom je utvrđeno kako je skončao uslijed ozljeda glave. 

Salino tijelo u petak je tijekom jutra dopremljeno u Buenos Aires. Ubrzo je prevezeno u petstotinjak kilometara udaljenu Cululu.

Brojni stanovnici nazočili su sprovodu. Premda uglavnom obučeni u crninu, nosili su i dresove sa Salinim prezimenom na poleđini. 

"Kao da je član moje obitelji. To je nešto što ne mogu razumjeti ni prihvatiti. U mraku smo od 21. siječnja", jecajući je argentinskim medijima poručila jedna od nazočnih svjedokinja dirljive povorke.

Ceremoniji su nazočila i Nantesova i Cardiffova delegacija.

"Emi, nikad nećeš hodati sam. Vječno ćeš biti u našim srcima", bilo je ispisano na pojedinim transparentima.

Pročitajte više