NBA

Ozlijeđeni Dončić odskakutao u svlačionicu, odlični Zubac i Clippersi poveli 2:1

Foto: Getty Images

LUKA DONČIĆ iskrenuo je gležanj u trećoj četvrtini i nije mogao završiti utakmicu, a njegovi suigrači iz Dallasa nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak u posljednjem periodu pa su LA Clippersi slavili 130:122 i poveli 2:1 u seriji prvoga kruga NBA doigravanja.

Za Clipperse je najefikasniju utakmicu u ovogodišnjem play-offu odigrao Ivica Zubac s 15 koševa, šest skokova i jednom blokadom. Pogodio je šest od osam pokušaja iz igre i jedno od dva slobodna bacanja.

Dončić je nakon ozljede odskakutao u svlačionicu na desnoj nozi, tamo su mu zavili ozlijeđeni gležanj pa je pokušao nastaviti utakmicu, ali vrlo je brzo bilo jasno da ne ide.

"Ne znam koliko je ozbiljno, znat ćemo više nakon subotnjeg pregleda. Vratio se i pokušao igrati, ali nije se mogao normalno kretati pa ćemo vidjeti kakvo je stanje u subotu i nedjelju ujutro", rekao je trener Mavsa Rick Carlisle.

Kad je konačno napustio parket, Dončić je već imao triple-double od 13 koševa, 10 skokova i 10 asistencija, njegov prvi u doigravanju. Postao je treći najmlađi igrač s triple-doubleom u play-offu, nakon Magica Johnsona i LeBrona Jamesa.

"Nije tako strašno, malo sam ga istegnuo. Sva sreća da je lijevi, a ne desni koji sam ranije ozljeđivao", pokušao je umiriti navijače Dončić, koji se nada da će biti spreman za četvrtu utakmicu u nedjelju.

Kawhi Leonard predvodio je Clipperse s 36 koševa, devet skokova i osam asistencija. Landry Shamet startao je umjesto ozlijeđenog Beverleya i zabio 18 poena, a Zubac je sa spomenutih 15 bio treći strijelac Clippersa. Na terenu je proveo skoro 30 minuta, debelo iznad prosjeka sezone (18). Najbolji kod Dallasa bio je Kristaps Porzingis s 34 koša i 13 skokova.

I Utah je povela 2:1 protiv Denvera, trećeg nositelja Zapada, uvjerljivom pobjedom 124:87 u kojoj je Mike Conley zabio 27 poena, Rudy Gobert 24 uz 14 skokova, a Donovan Mitchell 20. Kod Nuggetsa je Nikola Jokić ubacio 15 uz pet skokova i šest asistencija.

Na Istoku su branitelji naslova Toronto Raptorsi prvi put u svojoj povijesti poveli 3:0 u doigravanju. Za dominantnu pobjedu 117:92 protiv Brooklyn Netsa najzaslužniji su Pascal Siakam s 26 poena, Fred VanVleet s 22 te Serge Ibaka s 20 i 13 skokova.

Boston Celticsi također su poveli 3:0 protiv Philadelphije u seriji od koje se ipak očekivala veća neizvjesnost, no Sixersi bez ozlijeđenog Simmonsa nisu dorasli protivniku. U pobjedi 102:94 Kemba Walker zabio je 24, a Jaylen Brown 21 poen, dok je Sixerse tradicionalno predvodio Joel Embiid s 30 koševa i 13 skokova.

Pročitajte više