NBA

Dončić u najgoroj predstavi sezone doživio bolan pad i težak poraz

Foto: screenshot Twitter

MEMPHIS GRIZZLIESI limitirali su Luku Dončića na samo 12 poena i nanijeli Dallasu jedan od najtežih poraza sezone svladavši ga 133:104. Mavsi su pali na šesto mjesto Zapada, a zbog pobjede LA Lakersa nad New York Knicksima 101:99 nakon produžetka imaju samo jednu utakmicu prednosti u nastojanju da izbjegnu play-in. I jednima i drugima do kraja regularnog dijela sezone ostala su tri susreta.

Dončiću je ovo bila najgora predstava sezone. Još u prosincu je ostao na samo 12 poena protiv Charlottea, ali ovaj put je šutirao samo 4/16 iz igre, promašio sve četiri trice, ali je barem realizirao sva četiri slobodna bacanja. Uz to je imao pet skokova, pet asistencija i pet izgubljenih lopti.

"Ovo mi je bila jedna od najgorih utakmica u životu, poraz je moja krivnja", priznao je Slovenac nakon utakmice.

Uza sve to, Dončić je u drugoj četvrtini doživio bolan pad kad se sjurio uzduž parketa u potjeri za loptom pa preko reklame tresnuo leđima o betonsku podlogu.

VIDEO: Arena Sport

Nastavio je igrati, ali cijelu večer nije uspio uhvatiti ritam.

Memphis je ovom pobjedom ostao u igri za osmo mjesto, odnosno gornji dio play-ina, a do nje ga je vodila mlada zvijezda Ja Morant s 24 koša, dok je prvi strijelac Mavsa bio Tim Hardaway s 19 poena.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više