NBA LIGA

Dragan Bender ostao bez trenera, jedini Europljanin na NBA klupi dobio otkaz

Foto: Getty Images / Guliver Image

IGOR Kokoškov lani je postao prvi europski trener na klupi NBA momčadi. Trajao je samo jednu sezonu.

Srpski stručnjak, koji je 2017. senzacionalno odveo slovensku reprezentaciju do naslova europskog prvaka, u jedinoj sezoni na klupi Phoenix Sunsa ostvario je omjer 19/63, što nikako nije za pohvalu, no od njih se i očekivala takva sezona s ciljem dobivanja još jednog visokog picka na draftu.

Sveprisutni novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski objavio je vijest, napominjući da su Sunsi planirali zadržati Kokoškova još jednu sezonu, pogotovo nakon dobrih igara u završnici sezone, ali 47-godišnji Srbin postao je žrtva kaotičnosti u upravi jedne od najneozbiljnijih NBA organizacija.

Sunsima se, piše Wojnarowski, sviđa pomoćni trener Philadelphije Monty Williams, koji je ozbiljan kandidat za upražnjenu klupu LA Lakersa. Ovim potezom i oni se žele uključiti u utrku za usluge cijenjenog stručnjaka s desetogodišnjim iskustvom igranja u NBA ligi.

Bez trenera je tako ostao i Dragan Bender, koji ima ugovor s Phoenixom do 30. lipnja. Možda ga novi trener, tko god on bio, poželi zadržati, ali ako se nije uspio nametnuti treneru s naših prostora, teško će američkom. On će, izvjesno je, tražiti novi klub, u SAD-u ili Europi.

Pročitajte više