Drugi najveći transfer u povijesti HNL-a: Dinamo dovodi specijalista za Hajduk

Foto: Igor Šoban / Pixsell

IYAYI ATIEMWEN, 22-godišnji ganski ofenzivac Gorice i jedan od najboljih igrača HNL-a u jesenskom dijelu sezone, nalazi se na liječničkim pregledima prije potpisa za Dinamo. 

Kada prođe detaljnu medicinsku ekspertizu u jednoj zagrebačkoj poliklinici, ključni igrač petoplasirane momčadi HNL-a potpisat će za lidera i aktualnog prvaka Hrvatske. Transfer je izvjestan, a jedino se još ne zna hoće li Atiemwen odmah prijeći u Dinamo ili do kraja sezone ostati u Gorici.

Klub u kojem se proslavio dobit će odštetu od čak dva milijuna eura, što je drugi najveći iznos plaćen za igrača prilikom transfera između dva kluba HNL-a. Rekorder je i dalje Marko Rog za kojeg je Dinamo u ljeto 2015. platio Splitu pet milijuna eura. 

Hit-igrač iz hit-momčadi HNL-a u Goricu je došao bez odštete iz turskog Rizespora polovicom prošle sezone, dok je klub još bio u drugoj ligi, tako da je Gorica fantastično zaradila njegovim angažmanom i prodajom. 

Atiemwen je igrajući na sve tri pozicije iza napadača u 17 prvenstvenih utakmica ove sezone postigao sedam golova i namjestio još četiri.

Posebno ga pamti Hajduk protiv kojeg je u pobjedi Gorice na Poljudu (2:0) namjestio gol, a u susretu istih suparnika u Gorici lijepo zabio za 1:1. 

Nakon Komnena Andrića, najboljeg strijelca HNL-a, koji je u subotu došao iz zaprešičkog Intera, ovo je drugi kapitalac iz HNL-a kojeg je Dinamo kupio u zimskom prijelaznom roku. 

Pročitajte više