Dudu, majstore!

MLADI brazilski nogometaš ponovo je oduševio sve svojim nogometnim umijećem. Od sedam Dinamovih golova na utakmici protiv Marsonije svoje je "noge umiješao" u čak četiri: dvaput je zabio, dvaput je asistirao.

Dečko koji je iz Dinama otišao na posudbu u Zaprešić, gdje je bio jedan od najboljih igrača, i kojega su željeli zadržati tamo pokazao je da nije Brazilac samo po imenu.

Iako su mu neki prigovarali da je prespor, Dudu vrhunski barata s loptom. Loptu skoro ni jednom ne pošalje dalje a da ne "zavrti" suparničkog igrača.

Ima odličan pregled igre, i razmišlja što će i kako odigrati. Nije jedan od mnogobrojnih napadača koji samo pred suparničkim vratima čekaju da im lopta "sjedne" na nogu ili glavu.

I dribler, i tehničar, i strijelac, to je Eduardo Da Silva. Dinamo je napokon dobio vrsnog napadača na kojeg može računati u svakoj prilici.

U samo nekoliko utakmica odigranih u plavom dresu Eduardo je oduševio izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije, te čelnike Hrvatskog nogometnog saveza koji će dati sve od sebe da talentirani Brazilac dobije hrvatsko državljanstvo.

Na pitanja o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, skroman kakav je, Da Silva govori kako još ničim nije pokazao da je poziv u reprezentaciju zaslužio.

Prvo se želi dokazati u Dinamu, a tek onda možda u hrvatskoj reprezentaciji.

Eduardo Alves Da Silva (nadimak: Dudu) rođen je 25. veljače 1983. godine u Rio De Janeiru, a u Hrvatskoj se nalazi već četiri godine.

Pročitajte više