"Einstein" Šimunić i njegov "odvjetnik" Ebert kažnjeni zbog prozivanja trenera

PET TISUĆA eura kazne platit će mladi suigrač Joea Šimunića u Herthi, Patrick Ebert, jer je javno rekao da ga jako čudi što hrvatski nogometaš nije počeo utakmicu protiv Arminije.

U 32. minuti utakmice drugoga bundesligaškog kola, koja je na kraju završila remijem (1:1), Ebert je asistirao za vodeći pogodak Marku Panteliću, nakon čega su obojica otrčala prema klupi za pričuvne igrače, u zagrljaj hrvatskom reprezentativcu.

"Sve nas je u momčadi začudilo da je Joe umjesto na travnjaku završio na klupi!",- izjavio je Ebert nakon utakmice izravno time prozvavši trenera Luciena Favrea.

Zbog te izjave mladog su nogometaša iz kluba odlučili kazniti s 5000 eura, cifrom koju će potom klub uplatiti u humanitarne svrhe.

"Patrick je pogriješio i to sad shvaća. Treneru se već ispričao, uskoro će se i ostatku momčadi. Nogometaši moraju trenera, kao i jedni druge međusobno, tretirati s poštovanjem. Mi smo jedna cjelina, jedno tkivo. Zato ono što je Patrick izjavio ne može proći nekažnjeno", izjavio je sportski menadžer kluba Michael Preetz.

Kaznu će uskoro morati platiti i Šimunić, koji je dan nakon utakmice izjavio da “niti Einstein ne bi bio u stanju objasniti zašto nije zaigrao”.

"Kad se emocije slegnu, porazgovarat ćemo sa Šimunićem o njegovoj izjavi. Sve to hladnih glava", izjavio je sportski direktor berlinskog kluba Dieter Hoeness dodavši:

"Mnogi se naši profesionalci još moraju naučiti ponašati u javnosti. To je normalan proces koji traje. Trajao je i u drugim, većim klubovima."

Menadžer Preetz dodao je da se igrači moraju privikavati na sporedne uloge.

"Izbor trenera mora se poštovati, pa tako i mogućnost ostanka na klupi. Nećemo prihvaćati takve emotivne reakcije izvan “naša četiri zida"

D.C./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više