Robben se bacao po terenu, Eintracht zaustavio Guardiolin stroj

Foto: Hina

NAKON deset pobjeda nogometaši Bayerna morali su se u petak u 11. kolu Bundeslige zadovoljiti remijem 0:0 na gostovanju kod Eintrachta iz Frankfurta.

Guardiola je utakmicu započeo u sastavu; Neuer na golu, obrana Lahm, Martinez, Boateng i Rafinha, ispred njih Alonso, a u veznom  redu Robben, Vidal, Costa i Coman. Napad je, naravno, predvodio Lewandowski.

Bavarci su očekivano bili agresivnija i dominantnija momčad na terenu, ali lopta nikako nije htjela u gol. Guardiola je pokušao izmjenama u drugom poluvremenu, ali Müller, Thiago kao ni Alaba nisu uspjeli zabiti za nastavak niza od 11 pobjeda u domaćem prvenstvu. Pepova momčad zaustavila se na deset uzastopnih, što je i više nego dovoljno za prvo mjesto. Naime, drugoplasirana Borussija ima utakmicu manje te zaostaje za Bavarcima osam bodova.

Robben simulirao, Costa oduševio

Douglas Costa se iz utakmice u utakmicu pokazuje kao veliko pojačanje Bayerna. Brazilac je na početku utakmice sjajnim driblingom ostavio iza sebe svog čuvara, sjurio se prema kaznenom prostoru Eintrachta poput brzog vlaka i da je bio malo precizniji njegova bi povratna lopta došla do usamljenog Robbena.


Kad smo kod Robbena, ubojiti Nizozemac propisno se osramotio na samom kraju utakmice kada je nakon kontakta s protivničkim igračem pao kao pokošen u kaznenom prostoru. Na njegovu žalost, sudac je bio u njegovoj blizini pa je jasno vidio cijelu situaciju. Robben je na kraju "nagrađen" žutim kartonom.

 

 

Pročitajte više