Eliakwu će dobiti još jednu šansu, na probu dolazi napadač iz Gane

VEĆ U subotu Hajduk će u Gradskom vrtu odigrati prvu utakmicu sezone, ali Ante Miše još nema kompletiranu momčad. Najveći problem i dalje je u špici napada. Iako su dovedeni Paraiba i Rodić, gubitak Kalinića neće biti tako lako nadoknaditi pa bijeli tragaju za još jednim napadačem jer će im biti potrebna duža klupa, posebno jer se ove sezone i Europa čini bližom nego prije.

Nigerijac Eliakwu, koji je doveden kao brzanac, nije zadovoljio. Jučer je aktualna informacija bila da mu je rečeno kako se može početi pakirati, ali Miše mu je ipak odlučio dati još jednu šansu. Ukoliko se Nigerijac dokaže na probnoj utakmici protiv trećeligaša iz Dugopolja u srijedu, mogao bi ostati u Splitu, ali već se traga za alternativnim rješenjem.

Na probu u Split idućih dana bi trebao doći 20-godišnjak s ganskom putovnicom, Alhassan Issah, potvrđeno nam je iz Hajduka. Nema nikakve garancije da će Issah ostati na Poljudu, ali dobit će priliku da impresionira Mišu i pokaže što zna.

Issah je član U21 reprezentacije Gane, a na europskoj sceni je zasad nepoznanica, s ozbirom da igra za drugu momčad ganske lige Sekondi Eleven Wise. Njegovo se ime u kombinacijama s Hajdukom prvi put pojavilo još prije dva tjedna, ali došlo je do komplikacija kod sređivanja viza koje su, izgleda, napokon riješene.

Pročitajte više