Engleski i hrvatski navijači u Londonu će odigrati prijateljsku utakmicu

ENGLESKI navijači u srijedu navečer zaboravit će sve nesuglasice i jednoglasno podržati englesku reprezentaciju na Wembleyju, kazao je glasnogovornik navijača Mark Perryman.

Perryman kaže kako u ovom trenutku ništa više nije bitno osim pobjede; sve što se događalo proteklih mjeseci tih 90 minuta treba zaboraviti. "Morate razumjeti da engleski navijači podnose razočaranja već 41 godinu. Nije nam važno tko je izbornik, koji su igrači; želimo samo pobjedu Engleske. Većina engleskih navijača u srijedu želi pobjedu, ne remi. U ovom nam trenutku ne ide dobro, ali ako se u srijedu kvalificiramo imat ćemo šest do devet mjeseci da popravimo stvari", smatra Perryman.

Perryman je izrazio i svoju potporu Steveu McClarenu, koji ne može biti jedini krivac za sve engleske probleme. "Ali, ima i drugih velikih zemalja, poput Francuske i Španjolske, kojima također nije bilo lako. Mislim da Steve zna kako nismo bili jako uzbuđeni kad je izabran, ali generalno stojimo iza izbornika. Ovo je bila teška skupina, puno teža nego što ljudi misle. Rusija je izgubila u Izraelu, Hrvatska u Makedoniji, a Engleska je u Izraelu odigrala izjednačeno i pobijedila Makedonce u gostima".

Engleski navijači, začuđujuće, od početka ovih kvalifikacija nisu ulazili u izgrede i obračune, iako ih je bilo na svim gostujućim utakmicama. Prijateljski doček će, kažu, prirediti i Hrvatima, s kojima planiraju odigrati i prijateljsku nogometnu utakmicu, kao što su radili i dosad.

"Izvan terena gradili smo reputaciju prijateljskih navijača. A ima li boljeg načina za pozdraviti gostujuće navijače od prijateljske nogometne utakmice. To je naša šansa da igramo za svoju zemlju i s ponosom ćemo je iskoristiti", poručio je Perryman.

Navijači krive igrače i podržavaju McClarena

Nedavna BBC-jeva anketa među engleskim nogometnim navijačima pokazala je iznenađujuće rezultate; većina navijača za lošu igru reprezentacije krivi igrače i izražava potporu izborniku.

U BBC-jevoj telefonskoj anketi ispitano je 452 navijača, od čega 50 posto smatra kako bi McClaren trebao ostati izbornik čak i ako Engleska ne izbori plasman na Euro, dok 37 posto navijača smatra da bi trebao otići bez obzira na ishod utakmice protiv Hrvatske.

Većina navijača krivi igrače za probleme reprezentacije, njih 50 posto, dok samo 22 posto navijača krivi izbornika, dok ih 16 posto smatra kako je za lošu igru i rezultate odgovoran Engleski nogometni savez.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više