PEP GUARDIOLA

ESPN: Pep Guardiola je zabrinut zbog mogućeg egzodusa

Foto: EPA-EFE

PEP GUARDIOLA zabrinut je kako će zabrana nastupanja Manchester Cityju u Ligi prvaka sljedeće dvije sezone utjecati na njegove igrače, no ostat će menadžer kluba sve dok se osjeća sretno u njemu, piše američki ESPN.

Nakon jučerašnje zabrane već se počelo pričati o mogućem odlasku Guardiole iz kluba, no ako je suditi prema američkim kolegama, od toga barem za sada neće biti ništa. Guardiola je zabrinut i zbog toga što bi ova odluka mogla natjerati dosta njegovih igrača na odlazak.

Za što je kažnjen City?

Manchester City je navodno zaobilazio pravila kada je u pitanju poslovanje sa sponzorima povezanim s vlasnicima kluba. Football Leaks je, u suradnji s njemačkim Spiegelom, objavio dokumente prema kojima se može zaključiti da je City pokušao zaobići neka UEFA-ina pravila oko financijskog fair-playa.

Engleski prvak je navodno dobivao financijske injekcije od investitorske kompanije iza koje stoje Ujedinjeni Arapski Emirati. Novac je upumpavan kroz sponzorske ugovore s kompanijama kao što je Etihad, glavni sponzor kluba.

Manchester City sada ima pravo žalbe Međunarodnom sudu za sport koje će i iskoristiti te samo on može pobiti ovu odluku UEFA-e. Iz Cityja su kratko priopćili da su razočarani ovom odlukom, ali ne i iznenađeni.

Pročitajte više