Europa liga: Chelsea i Napoli slavili u gostima, Eintrachtu remi u Harkivu

Foto: Getty Images / Guliver Image

HRVATSKI reprezentativci Mateo Kovačić i Ante Rebić odigrali su svih 90 minuta za Chelsea, odnosno Eintracht iz Frankfurta, u prvim utakmicama 16-ine finala Europa lige. Chelsea je kao gost nadigrao Malmö 2:1, dok je Eintracht također kao gost odigrao 2:2 protiv Šahtara u Harkivu.

>>> Europa liga: Inter jedva pobijedio u Beču, golijada u Francuskoj

Chelsea je poveo 2:0 golovima Barkleyja (30) i Girouda (58), da bi za domaće smanjio Christiansen (80), i to nakon što je Kovačić izgubio loptu na sredini igrališta.

Eintracht je u Harkivu dva puta vodio preko Hintereggera (7) i Kostića (50), no domaći su uspijevali poravnati golovima Malosa (10-11 m) i Taisona (67).

Club Brugge, koji vodi hrvatski trener Ivan Leko, na svom je terenu preokretom stigao do 2:1 (0:1) pobjede protiv Salzburga. Prednost gostima donio je Junuzović (17), a u nastavku su za domaće poentirali Denswil (64) i Wesley (81). Karlo Letica ostao je na klupi Bruggea, dok Matej Mitrović nije konkurirao za nastup u momčadi belgijskog prvaka, a Marin Pongračić odigrao je svih 90 minuta za Salzburg.

Napoli je golovima Insignea u 12., Callejona u 21. i Zielinskog u 77. minuti srušio Zürich u gostima 3:1 te stigao na korak od sljedeće faze.

Filip Benković zbog ozljede nije bio u konkurenciji za nastup u momčadi Celtica za koju je Jozo Šimunović odigrao čitav susret, no škotski je prvak na svom terenu izgubio od Valencije 0:2 (0:1). Pogotke za goste postigli su Čerišev (42) i Ruben Sobrino (49).

Pročitajte više