premiership

EVERTON - CHELSEA 3:1 Legenda probudila Everton i srušila Chelsea. Gol Kovačića

Foto: Getty Images

EVERTON je proigrao promjenom trenera. Klub iz Liverpoola svladao je Chelsea 3:1 na svom Goodison Parku u sklopu 16. kola engleske Premier lige.

Klupska legenda Duncan Ferguson privremeno je preuzela momčad nakon što je Marco Silva dobio otkaz i debitirao je velikom pobjedom protiv favorita.

Golove za pobjedu Evertona zabili su Richarlison (8') i Calvert-Lewin (49', 84'). Jedina svijetla točka u igri Chelseaja danas bio je Mateo Kovačić. Hrvatski reprezentativac postigao je pogodak volejem s 25 metara.

Everton - Chelsea Live Score

Šok-terapija je uspjela, Everton se probudio

Šok-terapija kojoj su se nadali vlasnici Evertona je uspjela. Promjena trenera urodila je plodom. Legendarni Duncan Ferguson donio je veliko slavlje navijačima na Goodison Parku. Prvenstveno samom svojom pojavom, a onda i ekipa Evertona pod njegovom palicom u prvom nastupu. U odnosu na prethodnika, formacijski se vratio na igru s četvoricom u zadnjoj liniji i zaigrao u klasičnih 4-4-2 s dva napadača.

Chelsea je od samog početka imao problema. Goodison Park bio je naelektriziran sjajnom domaćom atmosferom, što je goste evidentno uzdrmalo i primili su gol već u petoj minuti. Agresivan početak domaćina, koji je preskakao igru i tražio što više fizičkog kontakta, rezultirao je ranim golom. Sidibe je ubacio s desne strane, a Richarlison nadvisio stopere Chelseaja u skoku i glavom zakucao loptu u mrežu Kepe. Brazilcu je ovo treći uzastopni pogodak u Premier ligi, što mu je prvi put u karijeri pošlo za rukom.

Pulisic i Kovačić jedini koji su nešto pokušavali kod gostiju

Gosti iz Londona dugo su tražili pravi ritam i kad su ga konačno uhvatili, bilo je prekasno. Taman kad je Chelsea imao nekoliko šansi preko Williana, Pulisica, Mounta i Abrahama i činilo se da će izjednačiti, završilo je prvo poluvrijeme. To je ubilo ritam Lampardove momčadi koja nije najbolje ušla u nastavak. Kao i na početku utakmice, Everton je bio konkretniji, agresivniji i jednostavno željniji pobjede. Rezultat? Dominic Calvert-Lewin iskoristio je pogrešku gostiju u obrani i poentirao za velikih 2:0.

Sjajnom obranom domaći su odbijali nalete gostiju, ali nisu mogli i Kovačićev udarac iz voleja s 25 metara. 

Igrala se 52. minuta kada je poslije akcije s lijeve strane Kovačić dočekao loptu na rubu šesnaesterca i majstorski desnom nogom pogodio u donji desni kut Jordana Pickforda. Nije to bio suviše snažan udarac, no bio je jako precizan i odmjeren, a za prvog golmana Engleske neobranjiv. Za Kovačića je to drugi gol u dresu Chelseaja ove sezone.

Kepina očajna reakcija zakucala Chelsea

Bio je to tračak nade za Chelsea koji je Everton potpuno ugasio u 84. minuti. Kepa je opet loše reagirao i poslao loptu Walcottu, ovaj je potegnuo kontru po desnoj strani i proigrao Calverta-Lewina, a onda je nastala gužva u petercu gostiju i najbolje se snašao upravo napadač Evertona te drugim golom na utakmici zapalio Goodison Park i pokrenuo euforiju domaćeg dijela tribina.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više