Boks

Evo gdje večeras gledati Tysonovu prvu borbu nakon 15 godina

Foto: Triller

NAKON 15 godina ljubitelji boksa u noći sa subote na nedjelju dočekat će da ponovno vide Mikea Tysona u ringu. S 54 godine sučelit će se s tri godine mlađim Royom Jonesom Jr., još jednim velikim boksačkim šampionom koji se odlučio vratiti u ring.

Radi se o ekshibicijskom okršaju od kojeg bi Tyson trebao zaraditi oko deset, a Jones Jr. oko tri milijuna dolara. Tyson, jedan od najvećih boksača svih vremena, obvezao se da će svu zaradu dati u dobrotvorne svrhe, što bi bila jedna od najvećih donacija nekog sportaša u modernoj povijesti. 

Boksat će se osam rundi od dvije umjesto standardne tri minute. Tyson je na vaganju imao 100 kilograma, kao u drugoj fazi svoje karijere nakon 1995. godine, a suparnik je lakši od njega pet kilograma. 

Tyson i Jones nikada se prije nisu sreli u ringu jer je pri kraju Tysonove karijere, poraza od Lennoxa Lewisa i trijumfa nad Cliffordom Etienneom, Jones odbio borbu zbog novca, smatravši da je tada ponuđenih 33 milijuna dolara premalo.

Cijena 'pay-per-view' prijenosa ovog meča u Americi je visokih 50 dolara. U Hrvatskoj će gledatelji borbu od 4 sata ujutro moći pogledati na RTL-u.

Osim borbe Tysona i Jonesa u teškoj kategoriji, publika i gledatelji će u lakoteškoj kategoriji u akciji vidjeti youtubera Jakea Paula protiv trostrukog NBA prvaka u zakucavanju Natea Robinsona, u poluteškoj Badoua Jacka bivšeg svjetskog prvaka u dvije kategorije (WBC prvaka u supersrednjoj kategoriji od 2015. do 2017. te prvaka u poluteškoj kategoriji) protiv vojnov vetera Blakea McKernana te u lakoteškoj Viddala Rileya, britanskog youtubera i repera koji je osvojio srebrnu medalju na Europskom juniorskom boksačkom prvenstvu 2013. protiv Rashada Coultera, profesionalnog boksača i bivšeg UFC-ovog poluteškaša.

Pročitajte više