DINAMO U LIGI PRVAKA

Evo koliko je Dinamo dosad zaradio u LP-u i koliko bi donijela pobjeda u Milanu

Foto: EPA-EFE

DINAMO večeras osim za proljeće u Europi igra i za ozbiljan novac u Ligi prvaka. Dosad je zaradio 29,5 milijuna eura, a ima priliku skočiti i do 40 milijuna u slučaju proljeća u Ligi prvaka.

Ako večeras hrvatski prvak slomi Atalantu na San Siru, negdje oko 23 sata bit će bogatiji za najmanje 2,7 milijuna eura, koliko iznosi UEFA-ina nagrada za pobjedu u skupini Lige prvaka. U slučaju remija Modrima će pripasti 900 tisuća eura. 

Međutim, čak ni u slučaju velike pobjede u Milanu Dinamo još neće osigurati 9,5 milijuna eura, koliko iznosi premija za prolazak skupine. Sve bi se, dakle, odigralo u Zagrebu kada na Maksimir u prosincu stiže Manchester City.

Novca je Dinamo od Lige prvaka već prikupio podosta. Samim ulaskom u Ligu prvaku u blagajnu se slilo 15,2 milijuna eura, 7,2 je stiglo po koeficijentu, a uz prihode od marketinških prava Dinamo je, a da nije odigrao nijednu utakmicu u grupi, na kontu imao već 25 milijuna eura.

Razbijanjem Atalante 4:0 stiglo je novih 2,7 milijuna eura, a remiji u Harkivu i Zagrebu protiv Šahtara donijeli su dodatnih 1,8 milijuna eura. UEFA je do danas Modrima isplatila 29,5 milijuna eura.

U slučaju da Dinamo uzme bod i osigura (najmanje) proljeće u Europa ligi, zaradio bi 900 tisuća eura uz dodatnih 500 tisuća eura zbog plasmana u to natjecanje.

Potencijalno, Modri u slučaju ulaska u osminu Lige prvaka mogu zaraditi i više od vrtoglavih 40 milijuna eura. Prošle sezone je momčad Nenada Bjelice u Europa ligi uprihodila oko 17 milijuna eura.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više