EVO ŠTO BUFFON MISLI SAD O RIJEČIMA KOJE JE IZGOVORIO SUCU "Ja sam Gigi"

Foto: Epa

DAN nakon epske utakmice i infarktne završnice uzvrata četvrtfinala Lige prvaka između Reala i Juventusa (1:3) veliki Del Piero je za talijanske medije kazao kako mu nije jasna reakcija Gigija Buffona te je dodao da velikan poput njega nešto takvo nikako nije smio napraviti.
 
''To što je Gigi rekao o sucu… Iskreno, ne mogu to razumjeti. Strašno je pogriješio. Također, sad se vraćati i na prvi dvoboj nema smisla. To je nogomet. Ipak, vjerujem da će za nekoliko dana, kad se malo smiri, Gigi o sucu kazati sasvim drugačije riječi nego što ih je rekao jučer.''
 
Nakon utakmice pljuštale su uvrede na račun suca Olivera i UEFA-e, Buffon je svašta izgovorio pred kamerama, a Chiellini je sarkastično pitao Varanea koliko je Real platio sucu da ih pusti među četiri. Emocije Juventina nisu se smirile ni nakon utakmice. Buffon je nastavio vrijeđati Olivera i rekao je kako je životinja koja umjesto srca ima kantu smeća.
 
 "Bila je to zasigurno sumnjiva odluka u 93. minuti. Dobar sudac ne uništava tako snove ekipe koja je dala sve na terenu tijekom 90 minuta. Oni su htjeli biti glavni akteri. Normalna osoba nakon takve utakmice ne može svirati toliko sumnjivu situaciju, osim ako na mjestu srca nema ništa - smeće", rekao je u jednom dahu 40-godišnji Buffon nakon utakmice.
 
 "To onda nisu ljudi, tako to rade životinje. Tako to ne rade ljudi. Ovaj sudac nema emocije, mogao sam mu reći svašta u onoj situaciji, mora shvatiti kakvu je katastrofu napravio. Real je zaslužio proći, bolji su od nas i možda će i osvojiti Ligu prvaka, ali mi smo ovaj put zaslužili produžetke. Ponosan sam kako smo predstavili talijanski nogomet, mi smo heroji. Odigrali smo epsku utakmicu", kazao je Gigi pa je zaključio:
 
 "Sudac je izgubio razum, ali ne razumijem da nije imao karakter, hrabrost i sposobnost mirno donositi odluke. Bio je nepripremljen... Dosuditi takav penal i isključiti nekog tko nikad u karijeri nije dobio crveni karton, još u njegovoj posljednjoj utakmici... To je neprihvatljivo."
 
Del Piero se nadao da će se njegov prijatelj i bivši suigrač smiriti, da će povući riječi koje je rekao sucu Oliveru i ispričati se, međutim od toga nije bilo ništa. Buffon je za talijanske medije potvrdio kako i dalje stoji iza svake izgovorene riječi.
 
"Stojim iza svake riječi koju sam izgovorio. Opet bih ih izgovorio, možda samo na drugi način. Ponekad neke riječi mogu zvučati kao pogrešne ili pretjerane, ali ovo sam ja, ja sam Gigi Buffon", rekao je legendarni golman.
 
Buffonu je utakmica protiv Reala bila posljednja u Ligi prvaka i u bogatoj karijeri nikad nije uspio osvojiti ovaj trofej. Veličanstvenu karijeru zaključio je na ružan i tužan način. Ispadanjem u 97. minuti i crvenim kartonom.

Pročitajte više