Fak: Vjerovao sam u neispunjena obećanja, dvojim trebam li Hrvatima dati još jednu priliku



BRONČANI olimpijac Jakov Fak još dvoji hoće li nastaviti pod hrvatskom zastavom ili će "prodati svoju nacionalnost" i ubuduće nastupati za Sloveniju.

Fakove riječi zabilježila je Slovenska televizija, koja ga je upitala o budućnosti i mogućnostima za nastup pod slovenskom zastavom. U gledanoj nedjeljnoj emisiji NLP Fak je Slovencima ostavio nadu da se i dalje nadaju njegovim nastupima za zemlju u kojoj trenira.

"Obećanja sam dobio nakon SP-a 2009. godine, no ona nikad nisu ispunjena. Vjerovao sam, no sad, iako sam mlad, ne znam imam li dovoljno vremena da bih onima koji su obećavali dao još jednu priliku", rekao je Fak, koji je još prije najavio da će odlučiti nakon što završi sezona. Još ima tri utrke Svjetskog kupa te bi uskoro trebalo postati poznato hoće li Jakov nastaviti pod hrvatskim stijegom.

No njegove riječi ne ulijevaju povjerenje te se iz njih da iščitati nezadovoljstvo stavom HOO-a prema njemu. Fak je od Vlade dobio 46 tisuća kuna nagrade, a još se čeka nagrada Odbora, obećana staza za trening. To što ništa od toga nije ispunjeno moglo bi Jakovu olakšati odluku.

Pročitajte više