NAVIJAČI

FARE prijavio Zvezdu zbog "Ubij Šiptara", UEFA ju kaznila

Foto: EPA

UEFA je ponovno zabranila navijačima Crvene zvezde odlazak na gostovanja, neslužbeno saznaje srpski medij Mondo.

Kako navode, Delije neće smjeti na gostovanje i utakmicu protiv Tottenhama u Londonu. Za razliku od Partizana, kome je stadion suspendiran na dvije utakmice, u kvalifikacijama za Europa ligu protiv Moldea i u prvoj utakmici skupina protiv AZ Alkmaara, Crvena zvezda se ponovno susreće s kaznom zabrane vođenja navijača na gostovanja.

UEFA je kaznila Zvezdu zabranom vođenja Delija na jedno europsko gostovanje. S obzirom na to da prvak Srbije u idućoj utakmici elitnog natjecanja gostuje kod Tottenhama u Londonu, jasno je da će Zvezda ostati bez podrške na novom stadionu Spursa.

Razlog je skandiranje "Ubij Šiptara" u Helsinkiju, i to poslije provokacije nekoliko Albanaca, koji su ušli na zapadnu tribinu ogrnuti zastavama Albanije i Kosova, piše Mondo. Cijeli slučaj UEFA-i prijavio je delegat organizacije FARE koja se bavi borbom protiv rasizma i diskriminacije u nogometu.

Crvenu zvezdu je na posljednjem europskom gostovanju u Münchenu, protiv Bayerna u Ligi prvaka, bodrilo oko pet tisuća navijača.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više