ATP

Federer otkrio zbog čega se divi Đokoviću, ali i po čemu su slični

Foto: EPA

ROGER FEDERER uoči nastavka teniske sezone dao je intervju za službenu stranicu ATP-a u kojem je govorio o tome kako je bilo igrati rame uz rame s Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom.

Federer je tijekom Laver Cupa 2017. bio član Tima Europa s Nadalom, dok je godinu dana kasnije nastupao uz Đokovića. On je vrijeme provedeno u istom timu s dva najveća rivala opisao kao "emotivno".

"Za mene je to bio jedan emotivan tjedan pored Nadala i Đokovića. Kada provedete tjedan pored Rafe, gledate njegov intenzitet i pitate se kako pronalazi balans. Da to ne radi bilo bi suludo. Kada završi trening on je opušten, a iznenadilo me to", rekao je Federer.

Ove godine neće moći biti suigrač Novaka Đokovića s kojim je igrao u paru 2018. godine. 

"Đoković je opušten, po tome smo slični. Da biste bili uspješni morate biti opušteni. Mi igramo puno mečeva, od 50 do 100. Nije to kao boks kada imate do dva meča godišnje. Mi se moramo opustiti pet minuta prije meča", istaknuo je Roger. 

Švicarac je otkrio što ga je iznenadilo kod srpskog tenisača.

"Ono što me je iznenadilo kod Đokovića je ta neka jasnoća koju ima kada želi pobijediti u meču. On kao da razmišlja: "Ja ću igrati ovako i zato ću biti uspješan". Sviđa mi se i njegov proces kada bira što i kada će jesti. Sve mora biti po planu. Zbog toga mu se divim", rekao je Federer.

 

Pročitajte više