Ferguson bjesni nakon poraza: Treću uzastopnu godinu nas kradu na Stamford Bridgeu!

U UTORAK su na svom Stamford Bridgeu nogometaši Chelseaja svladali Manchester United u zaostaloj utakmici 18. kola engleskog Premiershipa. Završilo je 2:1.

Porazu unatoč United je ostao vodeća momčad ljestvice s četiri boda, ali i utakmicom više u odnosu na drugoplasirani Arsenal. Osvojenim bodovima Chelsea je došao do četvrtoga mjesta u poretku, s kojega je na poziciju niže gurnuo Tottenham. Za vrhom ljestvice branitelji naslova zaostaju dvanaest bodova.

"Luiz je zbog prekršaja na Rooneyju morao dobiti crveni karton. To je promijenilo tijek utakmice"

"Odigrali smo vrlo dobru utakmicu i nismo zaslužili poraz. Ovo je već treća uzastopna godina u kojoj sudac protiv nas na Stamford Bridgeu svira odluke koje direktno utječu na ishod utakmice. Upravo je nevjerojatno da David Luiz nije isključen nakon prekršaja na Wayneu Rooneyju. To je promijenilo tijek igre", smatra Ferguson i dodaje:

"Ponosan sam na svoje igrače, izdržali su u posljednje vrijeme mnogo toga sviranog protiv njih. U ovoj su utakmici dali sve od sebe, kreirali prilike i svakako nezasluženo izgubili utakmicu."

Upitan može li se na krilima ove pobjede Chelsea uključiti u utrku za naslov, Ferguson je odgovorio:

"Odluke poput ovih viđenih na utakmici mogu sve promijeniti."

Ancelotti: Ne konkuriramo za vrh, 12 bodova je previše

Carlo Ancelotti, menadžer kluba sa Stamford Bridgea, nije siguran u obranu naslova prvaka:

"Dvanaest bodova zaostajemo za Unitedom, previše je to. Oni su dobra momčad i igrali su ujednačenije tijekom sezone no što smo mi to radili. Premda je ova pobjeda od velike važnosti za nas, treba iskreno primijetiti da u ovom trenutku ne konkuriramo za vrh."

O samoj utakmici i spornom trenutku kojega je Ferguson apostrofirao je dodao:

"Dobro smo se vratili, igra u drugome dijelu je bila bolja. Iskoristili smo svoju snagu u središnjem dijelu terena i pokazali duh. Što se Luiza tiče, na samom travnjaku je bilo dosta žestine. Možda je i dobro prošao, ali mnogo se toga zbivalo i mislim da sudac nije mogao sve vidjeti."

Pročitajte više