Forlan: Suarezov drugi gol je jedan od najljepših na Mundijalu

DIEGO Forlan, napadač urugvajske nogometne reprezentacije, nakon pobjede svoje selekcije nad Južnom Korejom 2:1 u osmini finala Svjetskog prvenstva, izjavio je da mu je svejedno hoće li njegova reprezentacija za polufinale igrati protiv SAD-a ili Gane.

"U pitanju je jedna utakmica, eliminacijska, a danas je svaka reprezentacija težak protivnik. Tko god nam bio protivnik, znamo da nas očekuje težak posao", izjavio je Forlan, koji je u susretu s Južnom Korejom asistirao Luisu Suarezu za njegov prvi pogodak već u 8. minuti.

"Odlično, odlično, vrlo sam sretan. Odigrali smo jako dobru utakmicu. Nastojat ćemo ovako nastaviti. U drugom poluvremenu smo malo pali, nismo imali dovoljno loptu u svom posjedu, pa nismo imali prilike za naše kontranapade. Južna Koreja je odigrala odličnu utakmicu", pohvalio je Forlan i suparnika, koji je u 68. minuti uspio izjednačiti.

No, u 80. minuti je na scenu opet stupio Ajaxov napadač Luis Suarez. Fenomenalnim golom s ruba kaznenog prostora, svojim drugim na utakmici, a trećim na Mundijalu, osigurao je Urugvaju pobjedu.

"Bilo je jako lijepih golova na ovoj smotri, ali taj drugi Suarezov je sigurno jedan od najljepših koje sam vidio", zaključio je Forlan.

Pročitajte više