France Presse: Magični Mario – najnovija zvijezda hrvatskog sporta

NOVINSKA agencija France Presse objavila je članak o našem Mariju Ančiću, pri čemu ne kriju divljenje prema ostalim velikanima hrvatskog sporta – Janici Kostelić, brončanim nogometašima i Draženu Petroviću.

Polufinalist Wimbledona Mario Ančić najnovija je u nizu sportskih zvijezda iz sićušne balkanske republike koje su polučile uspjeh na svjetskoj razini, piše France Presse, pa dodaje kako je Hrvatska unatoč činjenici da ima samo 4,5 milijuna stanovnika proizvela nekoliko vrhunskih sportskih talenata.

Za Hrvatsku bi teniske zvijezde poput Gorana Ivaniševića, Ive Majoli, Ive Karlovića i Karoline Šprem bilo i više nego dovoljne, ali tu je i nogometna reprezentacija koja je dosegla četvrtfinale EP-a 1996., te osvojila treće mjesto na SP-u u Francuskoj dvije godine kasnije, piše francuski novinar.

Hrvati su aktualni prvaci svijeta u rukometu, a skijašica Janica Kostelić napravila je podvig bez presedana kad je osvojila tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityu, navodi se u članku, u kojem se spominje i Janičin brat Ivica – prvak svijeta u slalomu.

France Presse piše da su košarkaši poput Tonija Kukoča i Dražena Petrovića ostavili dubok trag u NBA ligi.

Razumljivo je čuđenje francuskog novinara, koji je za kraj primijetio da usprkos tako velikim sportskim uspjesima Hrvatska nema nikakvu strukturu za razvoj mladih talenata.

Pročitajte više