Francuzi tražili od svojih igrača da ne poste, 19-godišnjak izbačen iz reprezentacije

Foto: Profimedia

L'EQUIPE piše da je francuski nogometni savez prvi put uveo pravilo koje regulira praksu ramazanskog posta u okviru reprezentacija. Zbog toga se u reprezentaciji neće mijenjati termini treninga, ručkova ili utakmica, a od nogometaša se traži da ne poste tijekom dolaska u reprezentaciju.

Ovo pravilo će se primjenjivati od mlađih selekcija do seniora. Novitet je već izazvao neka negodovanja pa isti izvor navodi kako je s reprezentativnog popisa maknut Lyonov veznjak Mahamadou Diawara (19). Ne postoji objašnjenje zašto je maknut, a danas je najnormalnije trenirao. 

Mnoge ovo pravilo ljuti

Iz izvora bliskih nogometašu navodi se kako je izbačen iz mlade reprezentacije jer nije želio prekidati post tijekom osam dana, koliko traje reprezentativno okupljanje. L'Equipe dodaje da su neki mladi nogometaši koji imaju dvojno državljanstvo odlučili ne igrati za Francusku na velikim natjecanjima baš zbog novog pravila. 

Francuska Ligue 1 zabranila je sucima prekidanje utakmica kako bi određeni nogometaši mogli iftariti tijekom ramazana. Mnogi smatraju da su te odluke skandalozne jer igrači moraju birati između nogometa i svoje religije.

Pročitajte više