SERIE A

FROSINONE - NAPOLI 0:2 Napolitanci osigurali LP, Mertens kao Maradona

Foto: EPA

U PRVOJ utakmici nedjeljnog programa 34. kola talijanske Serie A nogometaši Napolija svladali su kao gosti Frosinone s 2:0 (1:0).

Prelijep vodeći pogodak postigao je Dries Mertens u 20. minuti iz slobodnog udarca, a konačnih 2:0 postavio je Younes u 49. minuti.

Frosinone - Napoli Live Score

Belgijski reprezentativac tako se izjednačio s Diegom Armandom Maradonom na vječnoj listi najboljih strijelaca Napolija. Mertensu je to bio 81. gol u Serie A za klub sa San Paola i ukupno 106. Iskusni napadač do kraja sezone ima šansu i preteći legendarnog Argentinca, a onda napasti rekordera Mareka Hamšika u narednoj.

Slovak je najbolji strijelac u povijesti Napolija, računajući sva natjecanja, sa 121 pogotkom.

Ova utakmica nije imala prevelik značaj za goste. S nova tri boda momčad Carla Ancelottija učvrstila se na drugoj poziciji sa 70 bodova osiguravši tako plasman u Ligu prvaka iduće sezone, dok je Frosinone još jednom dao do znanja da nema kvalitetu da se aktivno uključi u borbu za ostanak.

Treći je Inter sa 62 boda, a četvrta je Roma s 58. Frosinone je na predzadnjem mjestu s 23 boda i na putu prema Serie B zajedno s Chievom i najvjerojatnije Empolijem.

U nedjelju će biti odigrane još četiri utakmice 34. kola, a sastaju se: Chievo - Parma. SPAL - Genoa (15 sati), Sampdoria - Lazio (18.00) i Torino - Milan (20.30).

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više