PREMIERSHIP

FULHAM - LIVERPOOL 1:2 Redsi se izvukli sretnim penalom u 81. minuti

Foto: EPA

LIVERPOOL je jedva došao do pobjede u 31. kolu engleskog Premiershipa na gostovanju kod Fulhama.

Iako su Redsi od samog početka susreta na Craven Cottageu bili superiorniji, do pobjede su stigli jedva, iz penala u 81. minuti, i to nakon ogromne pogreške Fulhamova vratara.

Bilo je 1:1, Salah je poslao loptu u peterac za Sadija Manea, a mladi domaći vratar Sergio Rico neobjašnjivom reakcijom zaustavio Senegalca. Španjolac ga je zagrlio i potegnuo s obje ruke što je glavni arbitar Craig Pawson odmah označio prekršajem za najstrožu kaznu.

Siguran realizator i Liverpoolov spasitelj bio je kapetan James Milner koji je s bijele točke pogodio za konačnih 2:1 (1:0).

Fulham - Liverpool Live Score

 

Redse umalo zaustavio bivši igrač

Pravu dramu u Londonu priuštio je bivši igrač Liverpoola Ryan Babel koji je u 74. minuti iskoristio veliku pogrešku Van Dijka i Alissona te postigao izjednačujući zgoditak. Prije toga, u prvom poluvremenu za vodstvo gostiju zabio je Sadio Mane na asistenciju Roberta Firmina.

Mislili su nogometaši pod vodstvom Jurgena Kloppa da će to biti lako odrađivanje utakmice protiv davljenika iz Zapadnog Londona, ali je Liverpool i pokraj pobjede ostao nedorečen. Kao i svake sezone, Redsi upadaju u fazu sezone kada protiv slabijih momčadi ne stvaraju dovoljno kvalitetnih gol-šansi.

Jalova dominacija Liverpoola i Milnerov put od tragičara do heroja

Danas su dominirali posjedom, ali ta dominacija bila je jalova protiv najslabije obrane Premiershipa.

Na kraju je Klopp pogodio sa zamjenom kada je izvadio Adama Lallanu i ubacio Jamesa Milnera. Iskusni veznjak je u 20 minuta prošao put od tragičara do heroja. Snosio je dio krivice za Babelov pogodak samo dvije minute nakon što je ušao u igru, ali se kasnije iskupio udarcem s kreča.

S druge strane, treba istaknuti odličnu golgetersku formu Sadia Manea koji je opet postigao pogodak. Ovaj senegalski napadač je došao do svoj petog gola u posljednje tri utakmice, odnosno jubilarnog 20. ove sezone u svim natjecanjima, a od toga 17. u prvenstvu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više