LIGE PETICE

Gattuso navodno nije preuzeo Spurse zbog rasizma i seksizma. Evo što on o tome kaže

Foto: EPA

GENNARO GATTUSO u svibnju je preuzeo klupu Fiorentine, no samo 23 dana kasnije s nje je i otišao zbog razilaženja s upravom u filozofiji oko transfera. Prethodno je Talijan dvije godine bio trener Napolija, u koji je došao iz Milana, koji je vodio od 2017. do 2019. godine, a ovog je ljeta bio i kandidat za preuzimanje Tottenhama.

Na kraju je taj posao preuzeo Nuno Espirito Santo, ali tek nakon što je londonski klub odustao od Gattusa zbog, kako se navodi, nekih njegovih izjava iz prošlosti koje su bile smatrane rasističkim i seksističkim.

Gattuso ne vjeruje da je u tome bio problem.

''Teško mi je vjerovati da je to razlog, možda im se u glavi pojavila slika mene kako se tučem s Joeom Jordanom 2011. Ja nipošto nisam rasist, seksist ni homofob: moje stare izjave su krivo interpretirane. Zašto ne pitate moje bivše suigrače i igrače koje sam vodio o mom odnosu s njima? Ne mogu gubiti vrijeme na gluposti, ali iz mog iskustva se može učiti'', rekao je Gattuso.

''Mržnja na društvenim mrežama je vrlo opasna i podcijenjena. Ja sam javna osoba i imam snage reagirati, ali to ne mogu svi napraviti. Ima i onih koji se zbog slabosti mogu baciti kroz prozor. To je veliki problem, zašto se ne radi ništa po tom pitanju? Ne živim u prošlosti. Imam kćeri koje koriste društvene mreže, ali meni nije jasan ekshibicionizam. Zašto bih trebao objaviti fotografiju sebe na brodu ili svoje obitelji u restoranu? Želim vam reći da živite svoj život, ne tuđe živote'', poručio je Gattuso.

Pročitajte više