hrvatski treneri

Gazzetta: Jurić je od bljutave splačine napravio nagaznu minu za talijanske velikane

Foto: Gulliver / Getty Images

IVAN JURIĆ je nakon boda kod Juventusa (1:1), aktualnog prvaka Italije, s nejakom Veronom pothvat ponovio i dva tjedna kasnije, u sedmom kolu kod Milana (2:2), aktualnog lidera Serie A.

"Jurić nije kod Milana izgubio dva boda nego osvojio jedan"

Gazzetta dello Sport, najčitaniji talijanski i jedan od najugledniji svjetskih sportskih dnevnika, nahvalila je Jurića nakon oba podviga. Ne zamjera Juriću što je njegova momčad prosula vodstvo 2:0 koje je imala već u 20. minuti, niti što je Milan propustio i preokret za pobjedu. Ibrahimović naime prije gola za izjednačenje u sudačkoj nadoknadi, nije uspio zabiti iz penala u 65. minuti.

Ističući da Jurić raspolaže s limitiranim novčanim i ljudskim resursima, kao i potpuno promijenjenom momčadi u odnosu na prošlosezonsku, piše da ovakav rasplet za Veronu "nije gubitak dva boda nego osvajanje jednog".

"Milanu je dva puta zaredom prodao istu foru"

Gazzetta hvali Jurića zato što je iznenadio Piolija s nekoliko poteza: "Dvojac trequartista, Barak i Zaccagni, odlični u igri bez lopte i ubojiti u kontrama, bili su enigma za Milan. Zaccagni posebno je uništavao sredinu i desnu stranu Milana. Calabria i Bennacer mu zajedno nisu mogli parirati. Osim toga, Dawidowicz je zakočio Milanovog ključnog čovjeka Calhanoglua. Jurić je onda napravio isto što i protiv Juventusa. Nakon što je uspješno blokirao daleko jačeg i uglednijeg suparnika, krenuo je u eksploataciju tog uspjeha napadom."

Talijani podsjećaju da je Jurić dva puta zaredom treneru Milana prodao istu foru: "Kao i u veljači ove godine, prvo je otupio oštricu njegovog napada visokim presingom, a onda ga agresivno napao."

"Od bljutave splačine do nagazne mine"

Gazzetta je Jurića ocijenila s 6,5, što je Talijanima visoka ocjena, dok je Pioli dobio 6. Trener Verone pohvaljen je i u opisnom dijelu: "Jurić u Veroni pokazuje da zna sve o starom i modernom nogometu. Presing, red, ideje... sve su to odlike njegovog trenerskog stila. Od Verone, koja je prije nego što ju je preuzeo igrala neprobavljiv, bljutav nogomet, napravio je uvjerljivu momčad i nagaznu minu za talijanske velikane."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više