LIGE PETICE

Gazzetta: Pale se alarmi u Milanu, zaštekao je najvažniji kotačić u stroju

Foto: EPA

"TRIDESET pogodaka za Genou i Milan u prošloj sezoni, a nula u pet pripremnih utakmica Milana ove sezone - što se dogodilo s Krzysztofom Piatekom?" pita se Gazzetta dello Sport. 

Pripremne utakmice gotovo nikad nisu mjerilo, ali kad prvi strijelac kluba i čovjek od kojeg se očekuje 20 ili više pogodaka u sezoni u pet utakmica na pripremama ne uspije zabiti nijedan gol, to je razlog za paljenje alarma u Milanu.

Prošle sezone, u svojoj prvoj sezoni u Italiji, Piatek je zabio 19 golova za Genou, a nakon što je u siječnju prešao u Milan zabio je 11 pogodaka za Rossonere, ukupno 30 u sezoni. 

U Genoi ga je trenirao Davide Balllardini, a u Milanu Gennaro Gattuso. Sada je u Milan stigao Marco Giampaolo, trener s filozofijom koja se uvelike razlikuje od one koju njeguju Piatekovi prijašnji treneri.

Profil igrača koji bi mogao biti žrtva sustava

Poljak je staromodni centarfor koji živi od onoga što uspije napraviti pred golom. Redovito je na ramenu stopera, sjajno funkcionira kao egzekutor, a sposoban je i stvoriti si prostor u kojem može nesmetano primiti loptu prije završnice. 

Giampaolov nogomet je kompleksan i prepun mehanizama u igri koji zahtijevaju ozbiljan angažman napadača u smislu kretnji razumijevanja igre, a Gazzetta piše kako se Poljak u tim zahtjevima pogubio.

Sezona samo što nije počela, a Piateka osim prilagođavanja, čeka i oštra konkurencija u borbi za poziciju jer Milan sada ima tri vrlo dobra napadača, Rafela Leaoa koji je stigao iz Lillea, Andrea Silvu koji se vratio s posudbe iz Seville i, naravno, Piateka. 

Ako želi zadržati svoj status, Poljak će uskoro morati početi zabijati golove. Jer to je zapravo jedino po čemu se učinak napadača mjeri na kraju dana. 

Pročitajte više