SERIE A

Gazzetta: Pirlo će izvesti formacijsku revoluciju u Juventusu zbog jedne pozicije

Foto: EPA

GAZZETTA DELLO SPORT piše da Andrea Pirlo u Juventusu želi promijeniti formaciju u 3-5-2 ili neku od njenih varijacija u kojoj je osnova to da Juventus igra s trojicom stopera.

Juventus je do 2015. igrao u formaciji 3-5-2 koju je utemeljio Antonio Conte, a jedan period istu je koristio i tada novi trener Massimiliano Allegri koji je kasnije momčad transformirao u formacije u kojima se igralo s četiri igrača u posljednjoj liniji.

Pirlo bi to učinio jer na raspolaganju ima niz kvalitetnih stopera poput Giorgija Chiellinija, Leonarda Bonuccija, Matthijsa De Ligta i Meriha Demirala, a uz njih su tu Daniele Rugani te povratnik s posudbe iz Genoe, Cristian Romero. Kao dodatne opcije, ofenzivnije, Pirlo bi koristio bekove Alexa Sandra i Danila kako bi pojačao kvalitetu iznošenja lopti i samu kombinatoriku u polovici protivnika.

Talijanski je prvak izgledao blijedo u 4-3-3 formaciji Maurizija Sarrija koja je i Pirlu omiljena, međutim, sada je na pomolu velika promjena u torinskom klubu.

U 3-5-2 formaciji (ili u nekim varijacijama) u Serie A uspješno igraju Lazio, Inter, Verona, a Roma je u posljednjih nekoliko tjedana također pokazala da može kvalitetno igrati u toj postavci.

VIDEO: Giorgio Chiellini

 

Pročitajte više