hrvatski nogometaši

Gazzetta se divi Rebiću: Želi li Milan na vrh, Hrvat mora biti vođa

Foto: Guliver Image/Getty Images

KAD je Ante Rebić prošlog ljeta iz Eintrachta stigao na posudbu u Milan, mnogi su bili skeptični. Nakon prva četiri mjeseca na San Siru hrvatski krilni napadač proglašavan je najgorom investicijom kluba u posljednjih nekoliko godina i bilo je izgledno da će dobiti kartu za povratak u Frankfurt.

A onda je stigla nova godina, a s njom u Milan i Zlatan Ibrahimović. Dolaskom legendarnog Šveđanina Rebić je eksplodirao i bio je ključan igrač Milanova preporoda.

Postigao je sedam golova u 11 utakmica prije nego što je pandemija koronavirusa prekinula sezonu.

U međuvremenu se u Milanu puno toga dogodilo. Predsjednik uprave Gazidis je potjerao Zvonimira Bobana, a odlazak legendarnog hrvatskog kapetana toliko je razljutio Ibrahimovića da je Šveđanin odlučio napustiti klub.

Milan je u očajničkoj potrazi za novim liderom, a ugledna La Gazzetta dello Sport je pronašla rješenje. Slavni talijanski sportski dnevnik je u današnjem tiskanom izdanju preko cijele naslovnice istaknuo Antu Rebića kao igrača koji bi trebao preuzeti Zlatanove liderske osobine.

La Gazzetta posvetila Rebiću cijelu naslovnu stranu

''Milanov faktor R'', piše na naslovnici uz fotografije Ante Rebića i Alessija Romagnolija. Za Gazzettu, njih dvojica su budućnost kluba.

''Rebić je iskoristio prisilnu pauzu da se vrati u svoj Split, odakle radi po posebnom programu. Uprava kluba planira ga zadržati i nakon isteka dvogodišnje pauze i otkupiti ugovor od Eintrachta. Što se tiče Rebića, u klubu vlada plebiscit - svi se slažu da Hrvat mora ostati. Sa šest golova u manje od dva mjeseca Rebić se dokazao i od potpunog autsajdera izrastao je u vođu ekipe. Ante je uz pomoć Ibrahimovića eksplodirao, u punoj je nogometnoj zrelosti, ima fizikalije potrebne da bude poguban za svaku obranu i nadasve posjeduje ambiciju da mu se povjeri liderska uloga koja će Vragove vratiti na vrh'', piše La Gazzetta i nastavlja:

''Vrijeme u ovom trenutku igra za Milan. Trenutačni angažman Rebića od tri milijuna eura godišnje bit će polazišna točka od koje mogu početi pregovori s Eintrachtom oko kupovine Hrvata. Neosporno je da je Rebićeva vrijednost u siječnju i veljači s 25 milijuna eura porasla na 40, ali post-pandemijska kriza sigurno će smanjiti cijenu. Također, Rebićev ugovor s njemačkim klubom istječe u ljeto 2022. i pregovaračka pozicija bundesligaša bit će sve samo ne jaka. Milan ima sve u svojim rukama i tu može puno profitirati.''

Pročitajte više