transferi

Gazzetta: Srpski reprezentativac mijenja Perišića u Interu, Brozoviću još jedna šansa

Foto: Guliver

TALIJANSKA Gazzetta dello Sport piše kako je Inter odlučio iz Eintrachta dovesti Filipa Kostića, koji će u milanskom klubu u siječnju zamijeniti Ivana Perišića. Isti list piše kako je Inter za Srbina pripremio 10 milijuna eura.

Perišić će napustiti Inter nakon isteka ugovora u lipnju, a prema La Gazzetti dello Sport, vraća se u Bundesligu, a kao moguće destinacije spominju se Borussia Dortmund i Wolfsburg. Kostićev talijanski agent Alessandro Lucci u vrlo je dobrim odnosima s Interom i Nerazzurri rade sve kako bi se transfer dogodio već u siječnju. Srpski reprezentativac je bio ljetos na korak do prelaska u Lazio, a ugovor s klubom iz Frankfurta mu istječe u ljeto 2023.

Srbin nasljednik Perišića u Interu

Međutim, direktor Eintrachta Markus Krösche odbija, barem za taj iznos koji Inter nudi, prodati Srbina.

"Ne želimo prodati Kostića, N'Dicku ili Kamadu u siječnju", rekao je Krösche prošlog tjedna za Bild. "Oni su važni igrači za nas i nećemo ih pustiti u siječnju. Moramo vratiti ono što smo prosuli na početku u drugom dijelu sezone tako da si ne možemo priuštiti da ih izgubimo."

Gazzetta pak tvrdi da je ta izjava samo dobar manevarski potez njemačkog kluba kako bi se Kostiću podigla cijena.

Idući tjedan odluka o Brozoviću

U međuvremenu u Interu ozbiljno rade na produženju ugovora Marcela Brozovića. Hrvatu sadašnji ugovor istječe na ljeto, a prema pisanju La Gazzette dello Sport, sljedeći će tjedan biti novi odlučujući susret između prvaka Italije i Brozovićevog agenta.

Tottenham i Newcastle su najviše zagrizli za Brozovića, koji može na kraju sezone otići kao besplatan igrač. U Interu se nadaju kako će hrvatski veznjak ipak produljiti suradnju s njima i ostati u klubu.

"Nadam se da će ostati i produljiti ugovor. Gotovo sam siguran da će se to dogoditi, znam da je sretan ovdje. Nije lako pronaći klubove koji mu mogu dati ono što mu je Inter dao", rekao je Interov izvršni direktor za DAZN.

Brozović je u Inter stigao iz Dinama u siječnju 2015. Trenutno vrijedi 40 milijuna eura prema Transfermarktu i nezamjenjiv je član prve postave talijanskog prvaka.

Pročitajte više