GERRARD NOVI TRENER ŠKOTSKOG VELIKANA Englezi pišu da je predstavljanje idućeg tjedna

Foto: Getty Images/Guliver Image

TRI GODINE nakon igračkog umirovljenja, nakon samo godinu dana trenerskog iskustva i mjesec dana prije 38. rođendana, legenda Liverpoola i engleskog nogometa dobiva golemu priliku na klupi velikana.

Najpouzdaniji engleski mediji pišu da je Steven Gerrard prihvatio ponudu Rangersa i da će sljedećeg tjedna u Glasgowu biti predstavljen kao novi trener posrnulog škotskog diva. Prema istim izvorima, posao je dogovoren nakon pregovora s Markom Allenom, sportskim direktorom Rangersa.
 
Rangersima, koji i ovu sezonu završavaju s golemim zaostatkom za Celticom, Gerrard je bio debelo prvi na popisu želja. Na Ibroxu su mu jasno rekli: Imamo još kandidata, ali ako želiš posao, tvoj je. 
 
Trener Liverpoolove U-18 momčadi nakon prve sezone u akademiji Redsa trebao bi zamijeniti Graemea Murtyja, koji je privremeno rješenje Rangersima. Trener Pedro Caixinha dobio je otkaz nakon samo sedam mjeseci i tako postao trener s najkraćim stažem u 146-godišnjoj povijesti kluba. 
 
Gerrard je prije dvije godine odbio ponudu MK Donsa da bude trener engleskog trećeligaša, ali sada je navodno sve dogovorio sa škotskim premierligašem.
 
Mediji na Otoku pišu i da je odabrao pomoćnika, legendu škotskog nogometa Garyja McAllistera, s kojim je Gerrard sjajno surađivao tijekom dvije igračke godine u Liverpoolu.
 
Novinari su od McAllistera tražili komentar velike vijesti na što je on odgovorio znakovito: "Za sada o tome neću ništa reći." 
 
Gerrarda u Rangersima čekaju veliki posao i zahtjevi. Prije svega da se ozbiljno uhvati u koštac s nedodirljivim Celticom, koji vodi Brendan Rodgers, njegov trener iz Liverpoola. 
 
Rangersi su se nakon bankrota vratili iz četvrte u prvu ligu 2016, ali klub koji je 54 puta bio prvak Škotske, dok je 33 puta osvojio kup, posljednji naslov osvojio je 2011., a kup 2009.
 
Što se tiče Europe, situacija je za klub slavne prošlosti jednako porazna. Osvajač Kupa pobjednika kupova, koji je još dva puta igrao finale tog natjecanja, te bio finalist i Kupa UEFA, zbog spomenutih razloga zadnjih šest godina samo je jednom igrao eurokup.
 
Bilo je to prošlog ljeta, kada je u pretkolu Europa lige izbačen već na prvoj prepreci. Eliminirao ga je Progres Niederkorn iz Luksemburga. 
 
U ovoj sezoni Rangers je do sada ispao u polufinalu Liga kupa od Motherwella, dok ga je u istoj fazi Kupa najveći rival Celtic eliminirao pobjedom 4:0.
 
Četiri kola prije kraja prvenstva Rangersi su na drugom mjestu, s deset bodova manje od vodećeg Celtica, kod kojeg u nedjelju gostuju u Old Firmu, jednom od najvećih svjetskih gradskih derbija.

Pročitajte više