Gobac: Kljaić se bio sam smijenio, a nakon njega šansu će dobiti Goluža ili Obrvan ako se ispriča



NAKON šok-terapije, točnije promjene trenera u CO Zagrebu, prvi operativac kluba Zoran Gobac objasnio je odluku o promjeni trenera i pričao o očekivanjima od novog stručnog stožera.

"Hamburg je bio jedno slabije prikazivanje naše igre, da bi u sljedeće tri utakmice igra bila debelo ispod razine. To je za naš klub nedopustivo. Mislim da momčad ima kvalitetu, ne želim kriviti trenere. Oni su napravili maksimalno koliko su mogli. Danas-sutra ih ponovno čeka mjesto ovdje", započeo je Gobac:

"No, neke stvari su dovele do ovog što smo danas napravili. Ovaj klub je preskup da bismo mi gubili pet razlike na poluvremenu od Medveščaka ili da bismo primali po 18 golova u poluvremenu. Nećemo dopustiti, kao neki drugi klubovi u ovom gradu, da se potone do kraja. Nadam se da će sve ići dobro jer imamo kvalitetnu momčad", nastavlja prvi operativac kluba, pa naglašava da promjene nabolje želi vidjeti odmah protiv Barcelone.

"Nadamo se dobroj igri protiv Barcelone, žustrijoj i atraktivnijoj. Nadamo se da ćemo ih pobijediti po prvi put u povijesti", nastavio je Gobac, pa odgovorio na pitanje je li možda loš trenutak za promjenu.

"Pokušali smo dati šansu stručnom stožeru da se obavi taj pripremni period, no nakon tog pripremnog perioda smo imali probleme. Nakon utakmice s Nexeom smo odlučili. Rekao sam i igračima da su oni smijenili trenere."

Ja sam imun na teške riječi

Novi trener je povratnik Nenad Kljaić. Na jesen 2007. rastao se s Gopcem i Zagrebom u nimalo idiličnom tonu. Bilo je uvreda i teških riječi.

"Ja sam imun na to. Njemu je i danas rečeno da ga nije klub smijenio, nego se sam smijenio. Napravio je grešku koju ovaj klub ne može tolerirati. S ovim klubom se mora živjeti 24 sata dnevno i tko to ne shvaća, nije dobrodošao. Siguran sam da takvu grešku neće ponoviti", govori Gobac. Kljaić je nakon odlaska tada pričao kako je Božidar Jović najveće zlo rukometa i kako je Maglajlija samo trgovac igračima.



"Ne bih iznosio prljavi veš, mogu reći samo da će svim našim trenerima ovdje biti otvorena vrata. Ja sam zadovoljan što smo našli trenera iz našeg dvorišta i dok sam ja tu, to će tako biti".

Gobac ima u vidu i Slavka Golužu. On bi možda već sad vodio Zagreb da je proveo neko vrijeme na klupi manjeg kluba.

"Slavko Goluža će u svakom slučaju dobiti šansu nakon ove postave. On mora samostalno biti trener jedno vrijeme i dobit će šansu jer je naš najtrofejniji rukometaš svih vremena. Mislim da bi bilo pametnije da je nastavio s trenerskim poslom", rekao je Gobac, pa otišao još dalje u budućnost.

On, naime, ima rješenje i za trenera nakon Goluže:

"Ivica Obrvan je isto na redu, no on se mora ispričati rukometnoj javnosti da bi bio kandidat. Mora objasniti kako je povukao momčad s terena i kako su praktički lažirali cijelu sezonu. On je meni to obećao, a mislim da je i nekim igračima dužan objašnjenje. Tu ljagu koju su nam tih godina kroz medije nametnuli, morat će očistiti. Radi se o odličnom treneru, no da bi bio kandidat za našeg trenera, mora objasniti neke stvari, točnije kako su pobjegli s terena", poručio je Gobac, pa zaključio mišlju o četvrtfinalu Lige prvaka.

"Ova momčad ima obvezu pred navijačima, karte idu odlično i tko bude želio gledati utakmicu, morat će se snaći u iduća dva dana."

Pročitajte više