Gradski ured prosudio protiv Štimca, ali čeka se odluka Ministarstva

GRADSKI ured za opću upravu odbio je prigovor Igora Štimca na Skupštinu HNS-a 17. prosinca na kojoj je, osim glasovanja za novog predsjednika Saveza, bilo psovanja, kršenja nekoliko zakona i statuta, a morali su intervenirati i redari.

> Ekskluzivno: Donosimo falsificirani zapisnik sramotne Skupštine na kojoj je izabran Marković

Štimac je zapisnik sa Skupštine dobio u ruke tek dva mjeseca nakon zasjedanja kada se otkrilo da ne sadrži većinu događaja sa Skupštine, iako bi prema vlastitom Pravilniku o radu Skupštine HNS-a morao sadržavati. Također, nisu ga potpisale za to zadužene osobe, ovjeravatelji Skupštine, Dragutin Marjanović i Stjepan Merkeš, već su to učinili Marković i Srebrić. Zapisnik je unatoč tome ovjeren u Uredu za opću upravu i Markoviću je omogućeno da ostane i dalje na čelu HNS-a.

Ta je odluka ponovo potvrđena nakon što je Štimčeva žalba na spornu skupštinu odbijena. U njegovom taboru ipak nema mjesta za paniku, jer tvrde da se radi o očitovanju Ureda za opću upravu, a koje je tražilo Ministarstvo uprave. Končani pravorijek tek treba donijeti.

No, i dalje se čeka odluka o zapisniku sa izvanredne Skupštine, 20. veljače u Westinu, na kojoj je sa 25 glasova "odmetnutih" zastupnika smijenjen Marković, a za predsjednika izabran Štimac.

Pročitajte više