NBA

Grčki Frik zakucao Celticse za izjednačenje, Warriorsi ponovno slavili

BUCKSI su uspjeli poravnati rezultat visokom pobjedom 123:102 nad Boston Celticsima pred svojim navijačima, a Golden State Warriorsi slavili su i u drugom dvoboju protiv Rocketsa u Oracle Areni, ovoga puta 115:109.

Sve do završnih sedam minuta pretposljednje četvrtine Bucksi i Celticsu su bili u egalu, a onda je odlučen pobjednik. Do kraja dionice Celticsi su postigli tek dva poena, a Bucksi 24 te tako otišli na +25 (98:73), a u jednom trenutku imali su i 30 razlike. 

Antetokounmpo je dugo prijetio samo s linije slobodnih bacanja (13-18), ali kada je proradio i u ostalim fazama napada, Celticsima više nije bilo pomoći. Mladi Grk završio je s 29 koševa i deset skokova.

Sjajan je kod Bucksa bio i Khris Middleton koji je ubacio 28 poena s osobnim rekordom doigravanja od sedam trica uz sedam skokova. Bucksi su inače srušili klupski rekord što se tiče pogođenih trica u doigravanju, kao i po broju pokušaja (20-47). Kod Celticsa je razočarao Kyrie Irving koji je promašio prvih osam pokušaja prema košu, u konačnici je završio s tek devet poena uz šut 4-18.

Problemi s ozljedama za Curryja i Hardena

Dvoboj Warriorsa i Rocketsa počeo je onako kako nitko nije očekivao. Steph Curry je ozlijedio srednji prst lijeve ruke, a nešto kasnije Draymond Green je slučajno udario Jamesa Hardena po licu, nakon čega je ovaj zaradio ozljedu oka.

Harden je cijelo drugo poluvrijeme imao problema s okom, u nekim trenucima činilo se da će morati trajno napustiti igru, ali izdržao je i susret završio s 29 koševa, što nije bilo dovoljno za izbjegavanje poraza.

Houston je imao čak 17 izgubljenih lopti, a osim Hardena, istaknuo se Chris Paul s 18 poena, sedam skokova i šest asistencija. Kevin Durant je s 29 poena predvodio Warriorse, Klay Thompson je dodao 21, a jedan manje zabio je Steph Curry.

 

Pročitajte više