Guardiola odgovorio treneru Reala: "Nadam se da me sad bolje razumije"

Foto: Guliver Image/Getty Images

PEP GUARDIOLA nedavno je razljutio navijače Reala kada je izjavio da madridski klub nije među tri najbolja u posljednjem desetljeću.

"Taština... Možda se tako može objasniti da je među tri najbolja kluba naveo dva koja je on trenirao. On ističe snagu domaće lige i kontinuitet u cijeloj godini. I da, to je zaista solidno ostvarenje za klubove koji ne osvoje Ligu prvaka. Povijest nas, pak, uči da ništa nije važnije u svjetskom klupskom nogometu od Lige prvaka. Možda Pep pokušava privući pozornost poput Mourinha, s tim da to radi s više stila od Portugalca. Što smo uopće trebali očekivati od njega? Da se ispriča što nikad nije osvojio Ligu prvaka bez Messija? Možete li zamisliti NBA trenera koji kaže da u posljednjem desetljeću Warriorsi nisu među najboljim momčadima? Uzvišeni gospodine Pep, zašto ste pali tako nisko", pisala je tada Marca, list blizak Realu koji je u posljednjih pet godina četiri puta bio europski prvak te je osvojio posljednje tri Lige prvaka.

"Mislim da je to bio namjerni propust. Real je najbolji klub u povijesti, uključujući posljednje desetljeće", oglasio se i Realov trener Santiago Solari.

Sada je Guardiola odlučio pojasniti na što je mislio kada je rekao da su Barcelona, Bayern i Juventus najbolje tri momčadi posljednjih deset godina.

"Zašto su navijači Reala bijesni na mene? Jer je njihov klub u posljednje tri godine osvojio Ligu prvaka. I ja mislim da je Real najbolji klub, ali tek od veljače kada se igra nokaut faza Lige prvaka. Tijekom cijele godine nije. Juventus, Bayern i Barcelona su osvajale ligu po šest - sedam puta u posljednjih deset godina, a Real samo dvaput. Nadam se da me sad Solari malo bolje razumije. I nadam se da su sad u Madridu sretniji mojim odgovorom."

Pročitajte više