Gvardiol zabio još dva gola za City. Pogledajte majstorije hrvatskog asa

Foto: Profimedia

MANCHESTER CITY pobijedio je Fulham 4:0 na gostovanju u 37. kolu Premier lige, a dvostruki strijelac na susretu bio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol. City je ovom pobjedom došao na 85 bodova, dva više od Arsenala kao konkurenta u borbi za naslov prvaka. Obje momčadi do kraja sezone moraju odigrati po dvije utakmice.

Gvardiol je bio junak Cityja u ovom susretu i time je potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi, najboljoj otkako je prošle godine u transferu od 90 milijuna eura stigao u City iz RB Leipziga. Prvi je zabio u 13. minuti, kada je pogodio prizemno slabijom, desnom nogom na dodavanje Kevina de Bruynea.

Phil Foden je povećao vodstvo u 59. minuti, a potom je Gvardiol u 71. na asistenciju Bernarda Silve zabio još jedan gol. Momčad trenera Pepa Guardiole izvela je korner s desne strane, lopta je došla do Portugalca, a on je ubacio na drugu stativu. Gvardiol je ispratio let lopte i u klizećem startu je usmjerio u gol. VAR je provjerio situaciju, nakon čega je pogodak potvrđen.

Posljednji, četvrti pogodak Cityja postigao je Julian Alvarez iz kaznenog udarca u sedmoj minuti sudačke nadoknade.

Guardiola ga hvali

Gvardiol igra u sjajnoj formi u posljednje vrijeme i od sredine travnja do danas postigao je pet golova za City. Prvo je zabio u četvrtfinalu Lige prvaka Real Madridu, potom bio precizan protiv Lutona i Nottingham Foresta u prvenstvu, a sad se u 37. kolu Premier lige čak dvaput upisao među strijelce. Osim toga, u prošlom kolu protiv Wolverhamptona je izborio i jedanaesterac za svoj tim.

Grafika: Sofascore

Njegovu važnost za igru Cityja u najavi utakmice istaknuo je i Pep Guardiola. Govoreći o Gvardiolovoj formi u posljednje vrijeme, bio je rekao:

"Rekao bih da se radi i o više od nekoliko tjedana. Bilo je perioda kada je bio nesiguran, ali mislim da je to normalno u prvoj sezoni u Premier ligi. Jako je fizički zahtjevna. Razgovarali smo, vidjeli smo više njegovih pravih predstava. Može igrati u sredini i lijevo, on je divan dečko i sposoban je. Ne možete vjerovati koliko je voljen zbog svoje poniznosti. Jako smo zadovoljni s njim."

Pročitajte više