TRANSFERI

Hajduk doveo pojačanje sa San Sira: "Dogovorili smo povoljne uvjete"

Foto: hajduk.hr

U JEKU borbe za vlast unutar Hajduka, splitski klub je službeno objavio transfer stopera iz Milana.

Stefan Simić potpisao je ugovor sa splitskim klubom do 30. lipnja 2023. godine i zadužio opremu na Poljudu, prenosi Hajduk na svojim službenim stranicama.

>> Počela borba za vlast u Hajduku: Tko je otjerani šef koji je i Mamiću rekao ne?

>> Trener Hajduka zaprijetio klubu: Istražite namještanje ili mi dajte otkaz

Simić ima 24 godine, a upisao je i jedan nastup za češku reprezentaciju. Odmalena je navijač Hajduka, a ima i hrvatsko državljanstvo.

"Za Hajduk sam se odlučio prvenstveno stoga što mi se svidio projekt koji mi je prezentirao sportski direktor Saša Bjelanović, ali i zato što sam oduvijek veliki navijač Hajduka. Cijeli život me otac tako odgajao, u našoj kući uvijek je Hajduk bio najbitniji klub, u Splitu se osjećam lijepo, to je moj dom i zaista sam sretan što se napokon ostvario jedan od mojih dječačkih snova. Moji ciljevi su isti kao ciljevi Hajduka, samo najviše je dobro za nas, samo pobjede se cijene, mi smo najveći klub u Hrvatskoj i nadam se da ću ga ja predstavljati dobrim igrama i najbolje što mogu", istaknuo je Simić u svom prvom obraćanju javnosti kao igrač Hajduka.

Zanimljivo, na Poljudu je debitirao na 100. rođendanu Hajduka kada je splitski klub igrao protiv Simićeve Slavije Prag.

Simić je poslije Slavije 2012. godine potpisao za Genou, a iduće godine došao je u Milan. Talijanski velikan slao ga je na posudbe u Varese, Mouscron, Crotone i Frosinone, iz kojeg se preselio u Split.

S Milanom je imao ugovor do 2020. godine, a upisao je jedan nastup u Europa ligi u pobjedi 5:2 protiv Dudelangea. Iz kluba su potvrdili da na Poljud stiže nakon "uspješnog dogovora dvaju klubova o transferu budući da mu je bila ostala još jedna godina ugovora s AC Milan".

"S AC Milan smo uspjeli dogovoriti jako povoljne uvjete, doveli smo mladog igrača s bogatim iskustvom igranja u Italiji i Belgiji. Pri angažiranju igrača trebamo raditi na osjećaju pripadnosti tražeći one nogometaše koji imaju pobjednički mentalitet i kojima je čast nositi dres našeg kluba. Uz sve to, Stefan ima i izniman potencijal kojeg, zbog nedostatka kontinuiteta, još nije u potpunosti iskazao u dosadašnjoj karijeri. Smatram da će se brzo uklopiti jer poznaje podneblje i mentalitet ove sredine. Razmišljamo dugoročno te smo Simićevim dolaskom konsolidirali stoperske pozicije, a realno je očekivati i da će do kraja prijelaznog roka biti i odlazaka pojedinih igrača koji igraju na tim mjestima", kazao je Saša Bjelanović, sportski direktor kluba nakon potpisa ugovora.

Pročitajte više