HNL

Hajduk od sutra počinje s grupnim treninzima

Foto: Pixsell

HAJDUK je dobio odobrenje Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije da krene s treninzima u manjim skupinama..

O petka će tako prvotimci Hajduka trenirati u grupama po četvorica, što znači da će istovremeno moći trenirati osam igrača. Grupe se neće mijenjati, objavio je Hajduk.

Posljednjih desetak dana hajdukovci su trenirali na Poljudu, ali tako da je jedan igrač na glavnom, a jedan na pomoćnom terenu.

Ostale mjere ostaju slične kao i do sada. Neće biti korištenja svlačionica, što znači da će igrači i dalje na Poljud dolaziti u punoj opremi, a nakon treninga odlaziti kući i tamo se tuširati.

Hajdukov glasnogovornik Božo Pavković u ponedjeljak je za Index izjavio da klub očekuje kako će odobrenje dobiti za sedam do deset dana, pa je ova odluka došla nenadano brzo.

Od idućeg tjedna sve će biti još lakše, ne samo za Hajduk, nego i za sve ostale nogometne prvoligaše i ostale vrhunske klubove. 

Premijer Andrej Plenković na današnjoj je press konferenciji predstavio tri faze ublažavanja mjera, a već u prvoj, koja počinje 27. travnja, bit će omogućeni treninzi sportašima u najvišem rangu natjecanja. To znači da svi prvoligaši mogu započeti s pripremama u ponedjeljak, a ostalo bi dovoljno vremena da se sezona nastavi u drugom od tri HNS-ova predviđena termina 30. svibnja.
 

Pročitajte više