Hajduk siguran u Kranjčevićevoj: Tudor i Bencun u ludoj utakmici slomili Zagreb

Foto: Hina

HAJDUK je u 18. kolu Prve HNL s 2:0 slavio protiv Zagreba u Kranjčevićevoj.
 
Tudor zabio bivšima i razveselio brojnu Torcidu
 
Bilo je vrlo zanimljivo na prvom susretu dana, pred oko dvije tisuće gledatelja, od čega je bilo 500-injak pripadnika Torcide. Tudor je u 17. minuti doveo goste u vodstvo, dobio je loptu u prostor, prošao Livakovića i poslao loptu u praznu mrežu.
 
Boban i Caktaš gađali stative s bijele točke
 
Nakon toga, oba sastava nisu iskoristila jedanaesterac, prvo je u 25. minuti Boban propustio poravnati pogodivši vratnicu, a samo tri minute potom i udarac Caktaša s bijele točke zaustavila je vratnica. Oba kaznena udarca stigla su nakon dvojbenih odluka Marija Strahonje.
 
Šulc isključen u nadoknadi prvog dijela
 
Također, Zagreb je čitavo drugo poluvrijeme odigrao s desetoricom jer je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena zbog drugog žutog kartona isključen Šulc, a i Hajduk je utakmicu završio sa deset igrača jer je u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena zbog drugog žutog kartona isključen i Milović, kad je isprovocirao taj karton odbijanjem udaljavanja od izvođenja slobodnog udarca.
 
Bencun zaključio priču, pobjeda za Buklu
 
U drugom dijelu Bijeli su imali još niz prigoda za postizanje gola, ali nisu bili precizni sve do samog kraja, kad je u 89. minuti na asistenciju Juranovića s desetak metara poentirao Bencun. Imali su i domaćini prilika da s igračem manje šokiraju Splićane, ali siguran je u par situacija bilo Lovre Kalinić.
 
Gosti su, inače, na ovom susretu igrali s crnim florom, u znak sjećanja na preminulu legendu kluba Ivicu Hlevnjaka Buklu, kojem su poslije susreta i posvetili ovo slavlje.
 
Hajduk se ovom pobjedom poravnao s Rijekom na vrhu ljestvice, oba sastava imaju po 35 bodova, ali Rijeka ima utakmicu manje, dva više od trećeg Dinama, dok je Zagreb ostao uvjerljivo posljednji sa samo osam bodova, šest manje od pretposljednjeg Osijeka.
 
Početne postave:
 
Zagreb: Livaković, Tešija, Bevab, Mudražija, Muić, Šulc, Kolinger, Stepčić, Matić, Medić, Boban.
 
Hajduk: Kalinić, Juranović, Milović, Bilji, Milić, Jefferson, Caktaš, Tudor, Vlašić, Bencun, Maloku.
 
 

Pročitajte više