HNL

Hajduk u opasnosti na Jadranskom derbiju. Za iduće bi kolo mogao ostati bez napadača

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

JADRANSKI derbi između Rijeke i Hajduka u sklopu 11. kola SuperSport HNL-a igra se od 15 sati na Rujevici. Obje ekipe ulaze motivirane u susret. Rijeka traži bijeg od začelja i tek drugu pobjedu u sezoni, a prvu pod vodstvom Sersea Cosmija. Hajduk se želi iskupiti za domaći kiks protiv Istre i vratiti na drugo mjesto na tablici.

Podsjetimo, ove dvije momčadi prošlu su međusobnu utakmicu igrale prije samo dva i pol tjedna. Radilo se o zaostaloj utakmici drugog kola SuperSport HNL-a, a Hajduk je na Poljudu pobijedio 2:0 golovima Biuka i Kalinića. Sudac Dario Bel morao je podijeliti čak osam žutih kartona, od kojih su dva bila istom igraču, pa je Rijekin Gabriel Lunetta isključen.

Napadači danas moraju biti posebno oprezni

Velik broj opomena ne treba čuditi jer se ipak radi o derbiju, no četiri igrača Hajduka danas će morati biti posebno oprezna. Na njihovom čelu je Marko Livaja, kojemu prijete treći akumulirani žuti karton i automatska suspenzija, a u istoj situaciji je i Jan Mlakar. 

Za Hajduk bi bila prava mala katastrofa da danas obojica dobiju opomenu jer bi u tom slučaju ostao bez napadača za iduće kolo, u kojem će ugostiti Varaždin. Samo je još Nikola Kalinić ove sezone igrao u vrhu napada splitske ekipe, a on je ozlijeđen.

Pored Livaje i Mlakara, treći žuti karton prijeti i Anthonyju Kaliku te Gergu Lovrencsicsu. Emir Sahiti će baš zbog suspenzije propustiti derbi na Rujevici s obzirom na to da je u 93. minuti susreta s Istrom dobio treću opomenu ove sezone.

Pročitajte više