Hajduk želi izgraditi kamp u Žrnovici: "To je naš san i temelj za razvoj kluba"

Foto: HNK Hajduk

ČELNICI Hajduka, član NO kluba Denis Kosor, sportski direktor Goran Vučević i trener Damir Burić bili su u utorak gosti na Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, a tema predavanja studentima pete godine bila je izgradnja Hajdukovog kampa.

Trenutno Hajduk još nema određenu lokaciju na kojoj bi gradio svoj kamp, ali Fakultet će razmotriti moguće lokacije. Kao jedna od mogućih lokacija predlaže se sportsko-rekreacijska zona na području Žrnovnica/Stobreč, ali postoji i mogućnost alternativnih lokacija.

Hajdukov kamp u Žrnovici bio bi manji od novog golf igrališta na istom mjestu

Ideja o Hajdukovom kampu na ušću rijeke Žrnovnice, prema idejnom prijedlogu Fakulteta, odnosi se na ukupnu površinu od 100 hektara gdje bi nogometni kamp zauzimao tek desetinu prostora - 10 hektara, a uz njega bi se nalazio park (44 hektara), stambeni prostori (25 hektara), golf igralište s 9 rupa (20 hektara) i ostali javni sadržaji (1 hektar). Projekt bi se realizirao u više faza.

Na današnjem predavanju čelnici Hajduka iznijeli su svoje ideje, odnosno zahtjeve što bi sve kamp trebao imati, dok je na studentima 5. godine GAF-a da te ideje ukomponiraju u projekte. Najbolji studentski radovi će se prezentirati u veljači 2016. godine.

"Kamp je osnova za budući razvoj kluba"

"Izgradnja nogometnog kampa je naš san. To je nasušna potreba svakog modernog kluba i temelj za daljnji napredak Hajduka", poručio je sportski direktor Hajduka Goran Vučević.

Početna ideja predviđa najmanje pet nogometnih igrališta, od kojih će tri biti sa prirodnom travom, a jedan teren bi trebao imati i tribine, kapaciteta 1500 gledatelja. Uz to, u zgradi kampa bi se nalazile svlačionice, uredi, bazeni, welness centar, teretane, restoran, sobe i sve ostalo što je potrebno za rad jednog kluba. Kamp je u blizini rijeke, pa bi dodatno bilo olakšano navodnjavanje terena.

Trener Damir Burić je studentima govorio o iskustvima iz Njemačke, ističući sadržaje koje imaju najmoderniji europski klubovi. Izgradnja nogometnog kampa osnov je za budući razvoj kluba, poručio je Burić.

Nogometni kamp, uz prvu momčad, koristili bi i svi polaznici Omladinske škola Hajduka koja broji 11 uzrasta, a na Poljudu im je na raspolaganju samo jedno igralište s umjetnom travom.
 
 

Pročitajte više