Hajduk želio Gotovinu na proslavi stogodišnjice, umjesto Barcelone stiže Lazio?

GOTOVO se svakodnevno otkrivaju pojedinosti oko organizacije Hajdukovog stotog rođendana koji bi se lako mogao pretvoriti u debakl.

Trakavica oko dolaska Barcelone na proslavu stote godišnjice splitskog kluba traje već mjesecima, a još uvijek nisu usuglašeni svi detalji. Sve je izglednije da Hajduk odustane od "ponosa Katalonije" i ulazak u svoje drugo stoljeće proslavi utakmicom protiv Lazija, piše tako Slobodna Dalmacija.

Na klupi rimskog kluba još uvijek je Eduardo Reja, bivši "stanar" Poljuda koji i dalje redovito kontaktira određenim ljudima u klubu. S Lazijom je Reja napravio dobar posao, vratio je klub u vrh Serije A, uprava mu vjeruje, a navijači cijene. Hajduk je i bliži talijanskom nogometu i tamošnjim klubovima s kojima je trgovao i igrao češće nego s onima iz daleke Španjolske. Dogovor bi upravo zahvaljujući Reji mogao biti brzo postignut ukoliko se Splićani zaista odluče na takav potez.

Zbog Gotovine Poljud bi mogao zaobići predsjednik Josipović

Hajduk je odustao od Počasnog odbora kojeg su trebali činiti najvažniji političari u državi, ministri Fuchs, Milinović, Kalmeta, ali i legende kluba Tomislav Ivić i Vladimir Beara te izbornik Slaven Bilić. Tu su trebali svoje mjesto imati i gradonačelnik Kerum, predstavnik navijača, župan Ante Sanader i nadbiskup Barišić.

Kako navodi isti list, u Počasnom odboru trebao je sjediti i haaški optuženik general Ante Gotovina, za kojeg su u Hajduku smatrali da će u studenom biti pušten na slobodu. Zbog Gotovine je vodstvo Hajduka odugovlačilo sa slanjem pozivnica za proslavu predsjedniku Josipoviću i premijerki Kosor, koji to ne bi smjeli prihvatiti. Nitko još nije poslao pisma ni čelnicima Uefe i Fife Platiniju i Blatteru, a zbog cijele zbrke je na kraju otkazan Počasni odbor.

Pročitajte više