Halilhodžić: Beqiraj postaje pravi centarfor, a Rukavinu je šteta trošiti na drugim pozicijama

POSLJEDNJI dan priprema u Turskoj Dinamovi su igrači "proslavili" pobjedom protiv Toronta, a trener Vahid Halilhodžić priznao je da je zadovoljan svime što je njegova momčad napravila u ovom pripremnom razdoblju.

"Općenito sam zadovoljan svime, i rezultatima i radom, ponašanjem igrača, jedino me muče ozljede koje su nas pratile cijelo vrijeme", rekao je Halilhodžić uoči povratka u Zagreb, prenose službene stranice kluba.

"Sa Sammirom nismo htjeli riskirati, pa nije trenirao, a u petak će na ultrazvuk da vidimo u kakvom je stanju njegova tetiva. Bišćan bi trebao biti zdrav, a Chaga muče leđa. Svi bi od ponedjeljka trebali biti spremni za još dva tjedna intenzivnog rada", dodao je trener Modrih.

Dinamo je u Turskoj u prijateljskim susretima ostvario tri pobjede (BATE Borisov, Sigma Olomuc, Toronto) i jedan remi (Steaua). Priliku su dobili svi, pa je tako i Ante Rukavina nakon dugo vremena postigao gol, a i ranije "otpisani" Pedro Morales pokazao je da se na njega može računati ovog proljeća. Zadovoljila su i zimska pojačanja Brezovec i Palić.

"U trećoj fazi priprema radit ćemo na nekim dijelovima igre i taktici. Konkurencija u momčadi se pojačala mladim igračima poput Kovačića, Šituma, Bručića i Zelenike, a to je dobro za motivaciju. Mlađi igrači neće odmah postati standardni, ali na njih računamo u budućnosti, s vremena na vrijeme će se priključiti našim treninzima i utakmicama", kaže Vaha koji je posebno zadovoljan svojim napadačkim opcijama.

"Beqiraj se razvija u pravog centarfora, zadovoljan sam zbog tako jake konkurencije u napadu. Rukavinu je šteta trošiti na drugim pozicijama, pa će zbog brzine i igre glavom igrati centralnog napadača. Na proljeće želim pobjednički Dinamo koji će imati i lijepu igru. Tražim kult pobjeda i dvije krune", zaključio je Halilhodžić.

Pročitajte više